Ministrul economiei Adriean Videanu a declarat vineri in cadrul seminarului cu tema"Solutii economice anticriza", ca in 2009 ar putea sa isi piarda locurile de munca aproximativ 50.000 de oameni.
"Este greu de etimat cam care ar fi numarul celor care si-ar putea pierde locurile de munca, dar daca ar fi nevoie sa se dea o cifra, ar fi unde va pe la 50.000 de oameni care ar putea sa isi piarda locurile de munca", a declarat Adriean Videanu, citat de NewsIn.

Potrivit datelor publicate joi de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), numarul somerilor din sectorul privat a urcat cu 25.252 (9,7%) in ultima luna din 2008, la 285.144, reprezentand aproape trei sferturi din totalul somerilor inregistrati la nivel national

In total, ANOFM avea inscrisi in baza de date 403.441 someri in decembrie, rata somajului fiind de 4,4%, in urcare cu 0,3 puncte procentuale fata de luna anterioara, dar si fata de luna similara din 2007.

O crestere lunara atat de abrupta a ratei somajului nu a mai fost inregistrata in Romania din 2002, potrivit datelor Agentiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri