Presedintele Traian Basescu a declara , dupa sedinta CSAT, ca Guvernul gestioneaza corect perioada de criza economica si va lua cea mai corecta decizie in ceea ce priveste valoarea imprumutului de la FMI si modul de utilizare a acestor bani.
"Vreau sa stiti ca dincolo de ceea ce am spus in zilele acestea, ca avem nevoie de solidaritate, austeritate, curajul de a ne face reformele structurale, eu am un sentiment de optimism si romanii trebuie sa stie ca, pe aceasta situatie de criza, Guvernul face ce trebuie si va lua cea mai corecta decizie in ceea ce priveste volumul imprumutului si modul cum sa utilizeze aceasta perioada de criza", a declarat presedintele Traian Basescu, citat de NewsIn.

Seful statului a tinut sa demonteze si scenariile potrivit carora un imprumut de la FMI ar genera un dezastru social, spunand ca, in cadrul negocierilor cu reprezentantii Fondului, autoritatile vor avea grija sa nu puna populatia intr-o situatie dificila.

"Am vazut ca se propaga ideea dezastrului social, va asigur ca in negocieri vom avea grija, si Guvernul, si Banca Nationala, si eu-pentru ca se va discuta si cu mine, nu am vazut misiune care sa-si incheie concluziile inainte de a avea o discutie cu seful statului. Tocmai de aceea recurgem la imprumut, pe de o parte pentru modernizarea tarii in aceasta perioada, iar pe de alta parte pentru a nu pune populatia intre-o situatie dificila", a spus seful statului, aratand ca in negocieri se va incerca mentinerea unor parametri acceptabili in care criza afecteaza viata romanilor.

Presedintele a spus ca, daca nu ar fi existat tocmai obiectivul evitarii unui dezastru social in contextul agravarii crizei si al valorificarii acestei perioade pentru continuarea reformelor structurale, Romania nu ar fi avut nevoie de un imprumut de la FMI. "Daca nu exista acest obiectiv, nu am fi avut nevoie de un imprumut de la Fond, am fi tratat altfel lucrurile", a aratat Basescu, reiterand faptul ca este un sustinator al valorificarii perioadei de criza pentru realizarea reformelor structurale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri