Comenzile noi din industrie au scazut in februarie cu 15,9% fata de aceeasi luna din 2008, cel mai mare declin fiind inregistrat in sectorul bunurilor intermediare, unde comenzile noi s-au prabusit cu peste o treime, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).
Astfel, in februarie comenzile noi din industria bunurilor intermediare au coborat cu 34,8%, urmate de comenzile noi din sectorul bunurilor de folosinta indelungata, cu 31,2%. Scaderi mai moderate, in termeni anuali, au fost inregistrate in industria bunurilor de uz curent, de 12%.
In schimb, comenzile noi din industria bunurilor de capital au crescut cu 4,9%.

Fata de ianuarie, comenzile noi din industrie s-au redus cu 1%, ca urmare a scaderii comenzilor noi din domeniul bunurilor intermediare, ce nu au putut fi compensate decat partial de cresterile din celelalte industrii.

Astfel, comenzile din industria bunurilor intermediare au scazut cu 10,8%, in timp ce industria bunurilor de folosinta indelungata a avut in februarie comenzi cu 14% mai mari ca in ianuarie. In industria bunurilor de capital, comenzile au urcat cu 5,4%, iar in cea a bunurilor de uz curent, cu 1,7%.

Scadere cu mai mult de un sfert dupa doua luni

In primele doua luni din acest an, comenzile noi din industrie au scazut pe ansamblu cu 26,1%, ca urmare a prabusirii comenzilor de bunuri intermediare, cu 48,4% comparativ cu perioada similara din 2008.

Alte scaderi importante au fost inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (-28,4%) si in industria bunurilor de uz curent (-10,1%), in timp ce industria bunurilor de capital a primit comenzi mai mari cu 1,5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri