Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania pana pe 11 iunie a scazut cu 2.410, ajungand la 10.768, cele mai multe oferte fiind pentru persoanele cu studii medii si profesionale, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Cele mai multe posturi disponibile intre 4 si 11 iunie sunt in municipiul Bucuresti - 1.634, urmat de judetele Dolj (658), Cluj (595), Hunedoara (590) si Constanta (527), iar cele mai putine locuri libere sunt in judetele Mehedinti (21) si Covasna (29), potrivit NewsIn.

Persoanele cu studii superioare au disponibile 334 locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri (133), urmat de asistenti medicali generalisti (24) si contabili (12).

Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 10.434 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioner-asamblori de articole din textile (668), muncitori necalificati in industria confectiilor (565), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (478), agenti de securitate (438), operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje si materiale sintetice (347), muncitori necalificati la intretinere drumuri, sosele, poduri, baraje (291).

Cele mai putine locuri de multe sunt disponibile pentru meseriile: receptioner hotel (10) consilier juridic (9), consultant bancar (8), asistent farmacist (6), director de vanzari si optician (cate 5), consilier economist in management, manager de proiect si pizzar (4), factor postal (3), redactor si chimist (cate 2) si medic specialist (un loc de munca liber).

Comisia Nationala de Prognoza (CNP) se asteapta ca, la finalul acestui an, sa fie 620.000 de someri, rata somajului urmand sa urce in acest an la 6,8%, de la 4,4% anul trecut, in timp ce FMI estimeaza ca numarul de someri va ajunge la circa 800.000 la sfarsitul acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri