Volumul lucrarilor din constructie a scazut cu 2,6% in primele patru luni ale acestui an, ca serie bruta, iar, ca seria ajustata in functie de sezonalitate, numarul acestora a crescut cu 0,2%, potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica (INS).
Astfel, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente de 15,8% si de 12,7% la lucrarile de reparatii capitale, iar la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 3,3%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu circa 13,4%. Volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale si nerezidentiale au crescut cu 14%, respectiv 1,7%.

In perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,2%, datorita cresterii numarului de cladiri rezidentiale (+17,0%) si nerezidentiale (+6,3%). Volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti au scazut cu 9,9%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere de 8,8%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente, de 12,1% si la lucrarile de reparatii capitale, de 8,9%.

Volumul constructiilor a scazut cu 1% in luna aprilie a anului curent, fata de luna precedenta

Totodata, volumul lucrarilor din constructii a scazut in luna aprilie a anului curent cu 1% fata de luna martie 2009, ca serie bruta, dar si ca serie ajustata in functie de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,1%, relateaza NewsIn.

Astfel, in luna aprilie 2009, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut fata de luna martie a anului curent cu 1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale de 29,5%, dar si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 2,7%. Pe de alta parte, lucrarile de constructii noi au crescut cu 5,5%.

In functie de tipul de constructie, volumul lucrarilor a crescut la cladirile nerezidentiale cu 3,3%, in timp ce pentru segmentele de constructii ingineresti si cele rezidentiale s-au inregistrat scaderi de 3,8%, respectiv 1,4%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in luna aprilie 2009 o scadere cu 6,1%, comparativ cu luna anterioara. Pe elemente de structura au avut loc scaderi pentru segmentul de lucrari de reparatii capital, cu circa 31,5%, iar pentru lucrarile de intretinere si reparatii curente, scaderea a fost de 20,9%, in timp ce lucrarile de constructii noi au crescut cu 1%.

Pe tipuri de constructii, serie ajustata in functie de zilele lucratoare, volumul lucrarilor a scazut cu 20% la cladirile rezidentiale si cu 10,5% la constructiile ingineresti, insa pentru cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o crestere de 3,6%.

In plus, fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,7%, respectiv 9,5 %.

Astfel, pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-33,5%), lucrarile de reparatii capitale (-29,1%) si lucrarile de constructii noi (-3,7%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut cu 23,3% pentru constructiile ingineresti, cu 7,4% in ceea ce priveste cladirile rezidentiale, iar pentru cladirile nerezidentiale scaderea a fost de 2,8%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna aprilie 2009 cu 9,5%, fata de luna aprilie 2008. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente, de 28,1%, si la lucrarile de reparatii capitale de 22,4%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 3%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat la constructiile ingineresti cu 19,9%, cat si la cladirile rezidentiale, cu 3,7%, dar si cu 0,6% pentru cele nerezidentiale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri