Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi (serie bruta) la lucrarile de intretinere si reparatii curente (de 27,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (25,3%). La lucrarile de constructii noi volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 14,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, cu 31%, respectiv 12,5%. La constructii ingineresti indicatorul a avansat cu 14,8%.

In perioada analizata, comparativ cu trimestrul corespunzator al anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,4%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (21,5%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 25,3%, respectiv cu 18,4%.

Citeste si:

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 34,6%, respectiv cu 7%. Constructiile ingineresti au crescut cu 15,8%.

In luna martie, fata de februarie, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut cu 9,2%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (75,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (20,6%). La lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 0,8%. Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 64,9%, respectiv cu 39,1%. Constructiile ingineresti au inregistrat o scadere cu 8,6%. Ca serie ajustata indicatorul a scazut fata de februarie cu 8,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10,2%, iar ca serie ajustata cu 4,5%.