Volumul lucrarilor de constructii a scazut in februarie, fata de aceeasi luna a anului trecut, cu 14,6% ca serie bruta si cu 12,1% ca serie ajustata, iar comparativ cu ianuarie a crescut cu 16,7% ca serie bruta si cu 0,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare, potrivit INS.

In februarie, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) s-a majorat fata de ianuarie pe fondul cresterii inregistrate de lucrarile de constructii noi cu 20,5%, lucrarile de reparatii capitale cu 13,4% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 8,7%. Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri la cladirile rezidentiale cu 78,6%, cladirile nerezidentiale cu 10,5% si la constructiile ingineresti cu 6%.

Ca serie ajustata, s-a inregistrat majorare la lucrarile de constructii noi cu 5%, in schimb lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 3,8% fiecare. Pe obiecte de constructii volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 44,1%, si a scazut la cladirile nerezidentiale cu 4% si la constructiile ingineresti cu 2,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, au avut loc scaderi la lucrarile de reparatii capitale cu 33,8%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 19,1% si la lucrarile de constructii noi cu 8,2%. Pe obiecte de constructii, la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 21,2%, respectiv cu 4,5%. Constructiile ingineresti au scazut cu 30%, potrivit Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-au inregistrat scaderi ale lucrarilor de reparatii capitale cu 31,9%, lucrarilor de intretinere si reparatii curente cu 17,4% si la lucrarile de constructii noi cu 7,7%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 16,2%, la cladirile nerezidentiale cu 5,5% si a scazut la constructiile ingineresti cu 29,9%.

In primele doua luni, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 14,4% ca serie bruta si cu 11,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri