Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu circa 9% in primele patru luni

Volumul lucrarilor de constructii in primele patru luni a scazut atat in serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,2%, respectiv cu 8,7%, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 9,2% in primele patru luni, iar pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (18,9%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (13,7%) si la lucrarile de constructii noi (5,5%), relateaza Mediafax.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti, a scazut cu 25,4%. La cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 20,7%, respectiv cu 12,1%.Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 8,7%, scadere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (20,1%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (11,3%) si la lucrarile de constructii noi (6,9%).

Pe obiecte de constructii au scazut constructiile ingineresti cu 27,3%. S-au inregistrat cresteri la cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale cu 15,1%, respectiv cu 9,5%. In luna aprilie 2014, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna martie 2014, cu 1,5%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (3,3%), lucrarile de constructii noi (1,1%) si la lucrarile de reparatii capitale (0,4%). Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri la cladirile rezidentiale (4,1%), cladirile nerezidentiale (1,9%) si la constructiile ingineresti (0,5%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna martie 2014, a inregistrat o scadere cu 4,7%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in aprilie 2014 cu 7%. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale, cu 22,3%, respectiv cu 13,9%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 0,7%.

Citeste si:
Expat: Pandemia a impus în mediul de business o nouă eră, forțată
Criza Covid-19, văzută prin...

Pe obiecte de constructii, au scazut constructiile ingineresti cu 24,3%. La cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 26,3%, respectiv cu 7%. Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna aprilie 2013, a scazut cu 6,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 20,4% si la lucrarile de reparatii capitale cu 12,7%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 0,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 24,5% si a crescut la cladirile nerezidentiale cu 23,6% si la cladirile rezidentiale cu 15,7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Rezidentialul, motorul de sustinere al constructiilor in 2013
Setari Cookie-uri