Peste 120.000 de functionari publici afiliati SED Lex si SNFP vor participa la greva generala din 5 octombrie si circa 1.000 de reprezentanti ai celor doua federatii sindicale vor participa la protestul din data de 15 septembrie de la Parlament, au declarat liderii sindicali.
"Functionarii publici se vor prezenta la serviciu pe 5 octombrie, dar nu vor munci. Totodata, vom strange 500 de persoane din toata tara pentru a participa la pichetul din fata Parlamentului. Daca problemele noastre nu vor fi solutionate, vom continua protestele", a anuntat presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica, citat de NewsIn.

Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici reprezinta circa 100.000 de functionari publici.

La randul sau, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, pentru NewsIn, ca angajatii din 350 de institutii publice de control din tara "se vor alia protestelor anuntate pentru 5 octombrie", si vor declansa greva generala pe termen nelimitat incepand cu data de 20 octombrie.

"Aproape 26.000 de functionari publici vor intra in greva japoneza pe 15 septembrie si vor inceta activitatea pe 5 octombrie, in semn de solidaritate cu restul functionarilor publici. In data de 15 octombrie vom intra in greva de avertisment, iar incepand cu 20 octombrie declansam greva generala", a spus Oprescu.

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, si cel al Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, au fost convocati de premierul Emil Boc la Guvern, unde discuta la aceasta ora despre proiectul legii unitare de salarizare a bugetarilor, iar la ora 16:00 va avea loc, la Ministerul Muncii, o noua intalnire pe marginea aceastei legi, la care ar urma sa participe liderii federatiilor sindicale.

Reprezentantii sindicatelor din educatie, administratie publica, sanatate si politistii au anuntat, joi, ca aproape 800.000 de bugetari vor declansa o greva generala de o zi in data de 5 octombrie si vor organiza un pichet in jurul Parlamentului pe 15 septembrie, fiind nemultumiti de ultima forma a Legii unitare de salarizare pe care Guvernul a anuntat ca isi va asuma raspunderea in Parlament.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri