Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a constatat 20 de fraude de circa 2,14 milioane lei (aproape 500.000 euro) in urma a 511 actiuni de reverificare a declaratiilor vamale derulate intre 5 si 9 octombrie, pentru care a aplicat sanctiuni de 21.500 lei.
Astfel, ANV a desfasurat 1.285 de actiuni de control si supraveghere intre 5 si 9 octombrie, dintre care 533 au fost operatiuni vamale, 369 misiuni efectuate de echipele mobile, 6 inspectii fiscale avand ca obiect produse accizabile, iar 363 actiuni de supraveghere produse accizabile.

Actiunile de control au vizat si marfurile susceptibile de a incalca un drept de proprietate intelectuala sau marfurile periculoase pentru sanatatea si securitatea consumatorilor, potrivit NewsIn.

Referitor la operatiunile vamale, ANV a desfasurat 511 actiuni avand ca obiect reverificarea declaratiilor vamale, iar 22 au privit activitatea de control ulterior. Drept urmare, ANV a constatat 20 de fraude in suma de 2.137.946 lei, pentru care a aplicat sanctiuni de 21.500 lei.

Tot intre 5 si 9 octombrie, echipele mobile din cadrul DRAOV au desfasurat 369 de misiuni in care au facut 137 de constatari
(procese verbale de constatare), au plicat amenzi de 525.900 lei si au retinut in vederea confiscarii bunuri de 1,4 milioane lei.

In domeniul produselor accizabile, au fost finalizate sase inspectii fiscale, in urma carora autoritatile au calculat accize datorate in valoare de 308.235 lei, majorari de dobanzi si penalitati de 193.643 lei si au aplicat amenzi de 2.500 lei.

Referitor la supravegherea produselor accizabile, DRAOV a efectuat 256 de controale legate de derularea miscarilor in regim fiscal suspensiv, in urma carora a dat doua sanctiuni pentru sume constate de 6.000 lei, precum si 107 controale legate de producerea si depozitarea produselor accizabile in regim suspensiv, in urma carora a dat patru sanctiuni pentru sume constate de 51.143 lei.

In perioada 21-25 septembrie 2009, inspectorii vamali au finalizat 10 actiuni pentru depistarea marfurilor susceptibile de a incalca un drept de proprietate intelectuala, au confiscat 3.967 de articole de imbracaminte, incaltaminte si marochinarie, 674.800 baterii, 3.183 accesorii de telefoane mobile si 12.000 de tigarete.

De asemenea, inspectorii vamali au efectuat patru actiuni de depistare a marfurilor periculoase pentru sanatatea si securitatea consumatorilor. In urma unor controale efectuate in colaborare cu OJPC/OPCMB, au confiscat 195.000 mingii de cauciuc si 30 de cazi de baie din fonta, 389 de aparate electrice de iluminat exterior, 50 de scaune si 4 seturi de canapele. Autoritatile au intocmit procese verbale de constatare si in baza notificarilor a acordat liber de vama.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara,
Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri