Dupa centralizarea rezultatelor din toate sectiile, Biroul Electoral Central a anuntat, astazi, ca Traian Basescu a obtinut 50,33%, iar Mircea Geoana 49,66%, astfel ca diferenta dintre cei doi este de 0,67 procente.
Citeste si Ce a urmat dupa alegeri: Bursa si leul, in suferinta

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca social-democratii vor contesta rezultatul alegerilor prezidentiale pentru ca acestea ar fi fost fraudate, invocand neconcordante in procesele verbale, voturi nule si turismul electoral.

Decizia anuntata de Dragnea a fost luata in BPN al PSD si va fi validata dupa-amiaza in Comitetul Executiv, compus din liderii judeteni ai partidului.

"In cursul zilei de astazi si de maine vom finaliza procedurile efective de contestare a alegerilor. Vom finaliza contabilizarea tuturor neregulilor constatate si a fraudelor sesizate de colegii nostri", a declarat Dragnea, potrivit NewsIn.

"Este o obligatie democratica, dar si o obligatie in fata celor peste 5 milioane romani care l-au votat pe Mircea Geoana, dar si impotriva lui Traian Basescu, si al caror vot e pe cale sa fie fraudat si invalidat printr-o actiune masiva de fraudare a acestor alegeri. Convingerea noastra este ca romanii l-au ales pe Mircea Geoana presedintele Romaniei, dar aparatul de stat al lui Traian Basescu incearca sa-l scoata pe acesta in mod fraudulos pentru al doilea mandat presedinte al Romaniei", a mai afirmat secretarul general al PSD.

Traian Basescu obtinuse 50,33% din voturi, iar Mircea Geoana 49,66 % din voturi, potrivit rezultatelor partiale anuntate, astazi, la ora 14.00, de Biroul Electoral Central (BEC), dupa centralizarea voturilor din 99,95% din sectii.

Dupa centralizarea voturilor din 99,13% din sectii, la ora 11:00 Biroul Electoral Central a anuntat ca Traian Basescu obtinuse 50,37%, iar Mircea Geoana 49,62%, ramanand de numarat rezultatele din 188 de sectii.

In urma numaratorii partiale, la scrutinul prezidential s-au prezentat 10.229.433 alegatori, fiind valabil exprimate 10.095.938 de voturi. Astfel, pentru Traian Basescu au votat 5.091.432, iar pentru Mircea Geoana 5.004.506 voturi, 133.419 de voturi fiind anulate, potrivit rezultatelor partiale.

In strainatate, s-au numarat pana acum 97,27% din sectii.

Liderul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc a declarat in aceasta dimineata, in jurul orei 6.00, ca Mircea Geoana ramane castigator, dar ca numaratoarea nu s-a incheiat, si ca le-a cerut reprezentantilor PSD din birourile electorale judetene sa nu semneze procesele verbale, potrivit 9AM.

Dupa numararea voturilor din 95,4% de sectii, diferenta dintre Traian Basescu (50,43%) si Mircea Geoana (49,57%) este de 0,86 procente, potrivit rezultatelor anuntate de BEC la ora 8.00.

In urma numaratorii partiale, la scrutinul prezidential s-au prezentat 10.229.433 alegatori, fiind valabil exprimate 10.095.938 de voturi.
Astfel, pentru Traian Basescu au votat 5.091.432, iar pentru Mircea Geoana 5.004.506 voturi.

Au fost anulate 133.419 voturi, potrivit rezultatelor partiale.

In strainatate, s-au numarat pana acum 97,27% din sectii.

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a anuntat luni dimineata, in jurul orei 2.40, ca, dupa numararea voturilor din 99,56% din sectiile de votare, din Romania fiind adunate toate voturile, Traian Basescu a obtinut 50,14% din sufragii, in timp ce Mircea Geoana doar 49,86%, scrie NewsIn.

Pe de alta parte, potrivit sondajelor de opinie diferenta dintre cei doi candidati se redusese la ora 21 la cel mult 2,4 procente, Mircea Geoana fiind declarat castigator al alegerilor prezidentiale in trei sondaje, cu circa 51% din voturi, in timp ce sondajul CSOP-IRES il arata pe primul loc pe Traian Basescu.

Astfel, cea mai mare diferenta dintre cei doi candidati, de 2,4 procente, era in exit poll-ul Insomar, realizat la comanda Realitatea TV, in care Mircea Geoana era cotat cu 51,2% din voturi, iar Traian Basescu avea 48,8%.

Sondajul CCSB, realizat la comanda Antena 3, il arata, de asemenea, pe liderul PSD drept castigator al alegerilor prezidentiale, cu 51% din voturi, in timp ce actualul presedinte a obtinut 49% din optiunile alegatorilor.

Conform sondajul CURS, realizat la comanda TVR, diferenta dintre cei doi se redusese la 1,4 procente, de la 1,6 anterior, Mircea Geoana fiind votat de 50,7% dintre alegatori, iar Traian Basescu de 49,3%.

In schimb, sondajul CSOP-IRES, realizat la comanda B1 TV si Vox News, il arata pe Traian Basescu drept castigator al alegerilor prezidentiale, cu 50,4% din voturi, Mircea Geoana fiind votat de 49,6% dintre alegatori.

Rezultatele reflecta voturile exprimate pana la ora 21:00. Potrivit Biroului Electoral Central, prezenta la vot la inchiderea urnelor (ora 21:00) a fost de 56,99%.

Votul a continuat, insa, si dupa ora 21, ora Romaniei, in mai multe sectii de votare din strainatate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri