Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, si omologul sau bulgar vor semna un Memorandum cu privire la cooperarea in domeniul furnizarii serviciilor de navigatie aeriana si pentru infiintarea unui bloc functional de spatiu aerian, a comunicat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.
Astfel, acest bloc va cuprinde spatiul aerian national al Romaniei, spatiul aerian national al Republicii Bulgaria si spatiul aerian aflat sub incidenta obligatiilor juridice internationale asumate de catre Romania si Republica Bulgaria.

Memorandum-ul de intelegere intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) din Romania si Ministerul Transporturilor, Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor din Republica Bulgaria, denumit DANUBE FAB, corespunde cerintelor pachetului de reglementari europene cunoscut sub numele de Cer European Unic si beneficiaza de finantare comunitara prin Programul TEN-T.

De asemenea, ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu (foto), si premierul Emil Boc vor vizita santierul podului peste Dunare de la Calafat - Vidin, anunta NewsIn.

In prezent, intre Romania si Republica Bulgaria exista un singur pod la Giurgiu - Ruse. La darea in exploatare, Podul de la Calafat - Vidin va deveni al doilea pod peste Dunare intre Romania si Republica Bulgaria.

"Proiectul noului Pod de la Calafat-Vidin reprezinta o optiune strategica prioritara, atat pentru Romania, cat si pentru Republica Bulgaria, de aliniere la sistemul de transport european si de asigurare a continuitatii Coridorului Pan-European de Transport nr. IV- ramura sudica", se arata in comunicatul emis de MTI.

Astfel, in prezent, partea romana este implicata pe urmatoarele directii in ceea ce priveste constructia podului pe teritoriul Romaniei, de catre FCC Construction (constructorul partii bulgare - n.r.): inspectia calitatii constructiei pe teritoriul Romaniei, asigurata de Inspectoratul de Stat in Constructii - prin Inspectoratul Teritorial in Constructii Sud-Vest Oltenia; asigurarea navigatiei pe Dunare - prin asigurarea semnalizarii costiere si plutitoare si intretinerea acesteia, precum si masuratori topografice realizate de catre Regia Autonoma - Administratia Fluviala a Dunarii e Jos - Galati; monitorizarea, prin intermediul Comisiei mixte romano-bulgare, a oricaror aspecte care apar in procesul de realizare a acestui proiect comun in vederea solutionarii acestora.

"Ministerul Transporturilor si Infrastructurii monitorizeaza lucrarile constructorului castigator al licitatiei pentru contractul „Constructia infrastructurii rutiere si feroviare de acces pe teritoriul Romaniei" - Compania «Azvi&Vimac Joint Venture» (Spania) - in vederea respectarii graficului de executie a infrastructurii conexe de pe teritoriul Romaniei si corelarea acestuia cu lucrarile de executie a Podului si pentru recuperarea eventualelor intarzieri ca urmare a perioadei de timp friguros", se precizeaza in comunicatul MTI.

Partea romana a pus la dispozitia constructorului roman 98% din terenul necesar realizarii lucrarii. In prezent, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a solicitat sprijin autoritatilor locale pentru rezolvarea, in regim de urgenta, a diferentei de teren de 2% necesar realizarii lucrarii.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, si premierul Emil Boc, se intalnesc in Bulgaria, cu omologii lor bulgari, premierul Boiko Borisov si ministrul transporturilor, Aleksandar Svetoslavov Tsvetkov, pentru a analiza o serie de proiecte comune in domeniul infrastructurii si transporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri