Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Pitesti au trimis in judecata doi inspectori asistenti, dintre care unul in arest, din cadrul ANAF - Directia Generala a Finantelor Publice Arges, sub acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual, anunta DNA.
Cei doi inspectori sunt Dumitru Neacsu, arestat preventiv, si Ion Badea, se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In rechizitoriul intocmit in acest dosar, procurorii arata ca, pe 24 februarie 2010, Neacsu si Badea, in calitate de inspectori fiscali in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Arges, cu ocazia efectuarii unui control de specialitate la localul unde denuntatorul din acest caz isi desfasura activitatea, i-au cerut acestuia o suma de bani, initial neprecizata, pentru a-i aplica sanctiuni contraventionale mai blande (amenda 200 lei si avertisment) raportat la neregulile constatate, in conditiile in care ar fi trebui sa aplice o amenda cuprinsa intre 8.000 si 10.000 de lei.

De asemenea, cu aceeasi ocazie, "pentru a crea aparenta de legalitate a faptelor lor", cei doi inspectori au consemnat mentiuni nereale in Registrul unic de control si in Raportul de inspectie fiscala referitor la incalcarea de catre denuntator a legislatiei financiar - fiscale, se mai arata in comunicatul citat de NewsIn.

Mai mult, potrivit procurorilor, pe 6 martie 2010, Dumitru Neacsu a cerut si a primit de la acelasi denuntator 400 de lei, in scopul precizat anterior, fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie. La momentul respectiv, s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Neacsu, iar pe 7 martie, magistratii Tribunalului Arges au emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele acestuia.

DNA precizeaza ca Directia Generala a Finantelor Publice Arges nu s-a constituit parte civila in procesul penal.
Pe de alta parte, procurorii DNA au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile ale celor doi inculpati, pentru ca instanta de judecata sa dispuna confiscarea speciala a sumei de 8.400 de lei, reprezentand cuantumul minim al amenzii ce ar fi trebuit aplicata si suma de bani primita cu titlu de mita.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Arges.

DNA a anuntat pe 7 martie arestarea preventiva a inspectorului asistent de la Finante Publice Arges Dumitru Neacsu, dupa ce acesta a fost surprins in flagrant de procurorii Directiei in timp ce primea 400 de lei mita de la un denuntator.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri