Romania si Bulgaria vor coopera pentru construirea a doua noi poduri peste Dunare, la Bechet - Oreahovo si la Calarasi - Silistra, dar si a doua noi hidrocentrale, a declarat vineri premierul Emil Boc.
"Ne propunem cooperarea bilaterala pentru construirea a cel putin doua noi poduri, la Bechet - Oreahovo si la Calarasi - Silistra", a declarat Emil Boc (foto), citat de NewsIn.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a precizat ca realizarea celor doua poduri face parte dintr-o intelegere a autoritatilor din cele doua state de a construi doua noi poduri peste Dunare, prin parteneriate public-private, si ca ambele parti s-au obligat sa caute investitori pentru realizarea lucrarilor.

In ceea ce priveste realizarea celui de-al doilea pod peste Dunare (n.r: singurul pod care leaga Romania de Bulgaria in acest moment este cel de la Giurgiu-Ruse), prim-ministrul roman a declarat ca cele doua state asteapta in continuare un raspuns al Comisiei Europene pentru prelungirea finantarii prin programul ISPA.

Guvernele Romaniei si Bulgariei au adoptat in luna februarie, la Sofia, o declaratie comuna prin care solicita CE prelungirea, pana la 31 decembrie 2011, a termenului de eligibilitate a cheltuielilor aferente tuturor proiectelor celor doua state, aprobate in perioada 2000-2006 prin programul ISPA, prntre care si lucrarea de la Calafat-Vidin.

Premierul Emil Boc s-a aflat vineri la Turnu-Magurele, unde a inaugurat, impreuna cu omologul sau bulgar, un nou bac peste Dunare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri