Guvernul a decis sa amane recensamantul populatiei si al locuintelor de anul viitor pentru 22-31 octombrie, fata de perioada 12-21 martie 2011 stabilita in decembrie 2009, "pentru a decala efortul financiar din primul semestru al anului viitor", operatiunea necesitand aproape 250 milioane lei.
"Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1502/2009 privind organizarea si desfasurarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011 consta in modificarea perioadei de efectuare a recensamantului din luna martie 2011, in luna octombrie 2011, asigurarand astfel un interval de timp mai mare intre activitatile organizatorice ale Recensamantului Populatiei si al Locuintelor si cele de desfasurare si de prelucrare a datelor Recensamantului General Agricol", se arata in proiectul de act normativ obtinut de NewsIn.

Argumentele avute in vedere de Executiv pentru fundametarea deciziei vizeaza "eliminarea suprapunerile activitatilor celor doua recensaminte; decalarea efortului financiar privind Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, respectiv plata celor aproximativ 120 mii de recenzori din semestrul I 2011, cand se vor plati si cei circa 35 mii de recenzori participanti la efectuarea Recensamantului General Agricol, spre finele anului 2011, asigurandu-se o aplatizare a cheltuielilor bugetare in anul 2011".

Potrivit Guvernului, prin schimbarea datei recensamantului populatiei din martie in octombrie 2011 se vor putea utiliza aceleasi echipamente IT la introducerea electronica a datelor din recensamantul general agricol, precum si spatiile de lucru si de depozitare.

Executivul estimeaza ca finantarea activitatilor de pregatire, organizare, desfasurare si publicare a rezultatelor recensamantului populatiei si locuintelor pentru perioada 2010-2013 va necesita 246,5 milioane lei. Astfel, pentru anul viitor va fi prevazuta in buget pentru buna desfasurarea a recensamantului o suma de 162,77 milioane lei.

"Pentru verificarea practica a continutului formularelor, a instructiunilor, a programului de inregistrare si de prelucrare, precum si a masurilor organizatorice, in luna mai 2011 se va desfasura un recensamant de proba", se mai arata in document.

Recesamantul populatiei de anul viitor este al treilea de dupa caderea regimului comunist, dupa cele din 1992 si 2002. In ultimii 20 de ani, populatia Romaniei a scazut cu peste 1,5 milioane persoane, de la varful de 23,2 milioane de locuitori atins la inceputul lui 1990, potrivit ultimelor date disponibile.

In secolul trecut au fost organizate opt recensaminte ale populatiei si locuintelor, in anii 1912, 1930, 1941, 1948, 1956, 1966, 1977 si 1992.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri