Guvernul vrea sa faca prima rectificare bugetara din acest an in vacanta parlamentara de vara si tot atunci ar urma sa modifice Legea de functionare a Garzii financiare si Codul fiscal, potrivit proiectului de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.
Astfel, in domeniul finantelor din economie, Guvernul cere acordul Legislativului ca in vacanta parlamentara de vara sa emita ordonante pentru rectificarea bugetului de stat si a celui de asigurari sociale pe anul 2010, sa modifice Legea privind organizarea si functionarea controlului financiar si a Garzii financiare si sa ia masuri privind imbunatatirea activitatii de comercializare a marfurilor in regim dutyfree, conform NewsIn.

Tot in vacanta parlamentara ar urma sa fie modificat Codul Fiscal, cel de procedura fiscala si Legea privind regimul acordarii finantarilor nerambursabile pentru programele de sprijinire a romanilor din diaspora.

Ar mai urma sa fie modificata anexa la OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome si companii de stat, dar si OUG 95/2002 privind industria de aparare.

In ceea ce priveste agricultura, Guvernul isi propune sa adopte o ordonanta pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat temporara care sa asigurare accesul la finantare, in domeniul transporturilor - o ordonanta privind acordarea unui imprumut de peste 161 de milioane de lei CNADNR, iar in domeniul administratiei - sa modifice anexa 2 la Legea prin care au fost reorganizate agentiile de stat.

Cu privire la domeniul justitiei, Executivul isi propune modificarea Legii privind statutul personalului din serviciile de probatiune, dar si amanarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege.

Potrivit Constitutiei, Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, pe durata vacantei parlamentare. Ordonantele emise de Guvern trebuie trimise spre aprobare Parlamentului pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2010. Nerespectarea termenului atrage incetarea efectelor ordonantei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri