Guvernul a decis infiintarea unui grup de lucru interministerial pentru combaterea muncii la negru care va coordona, printre altele, elaborarea planurilor anuale de actiune pentru combaterea acestui fenomen.
Din comitetul interministerial vor face parte reprezentanti ai ministerelor Muncii, Finantelor și Internelor, ai Inspectiei Muncii, Secretariatului General al Guvernului (SGG), Institutului National de Cercetare Știintifica in Domeniul Muncii și Protectiei Sociale. Comitetul va fi coordonat de SGG, informeaza NewsIn.

Pe langa comitetul interministerial va functiona un grup tehnic, cu rol consultativ, care va furniza "suport tehnic și metodologic” comitetului interministerial. Din grupul tehnic vor face parte reprezentanti ai ministerelor Muncii și Finantelor, Casei de Pensii, Inspectiei Muncii, ANOFM, ANAF, IGPR, INS, dar și ai sindicatelor și patronatelor.

Grupul de lucru va elabora, printre altele, un plan anual de actiune pentru combaterea si prevenirea muncii la negru si va intocmi "rapoarte anuale de progres" in ceea ce priveste combaterea si prevenirea acestui fenomen.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri