Presedintele Agrostar, Niculae Stefan (foto), a declarat la iesirea de la intalnirea de la Ministerul de Finante, ca a obtinut acordul ministrului Sebastian Vladescu pentru introducerea taxarii inverse in sectorul agroalimentar, precum si accizarea bauturilor fermentate linistit.
"A fost o discutie constructiva cu ministrul de Finante. Am cerut doua puncte foarte clare si am discutat masuri legate de evaziunea fiscala. Domnul ministru a fost de acord cu taxarea invesa si ne-a solicitat propuneri concrete si pentru alte domenii de activitate", a spus Stefan.
De asemenea, acesta a adaugat ca in cadrul intalnirii de la Ministerul Finantelor Publice a mai fost discutata si necesitatea debirocratizarii si depolitizarii accesarii fondurilor europene, dar si despre necesitatea accizarii bauturilor fermentate linistit.

"Azi am reusit sa obtinem accizarea bauturilor fermentate linistit (...). Am adus si cateva mostre", a spus presedintele Agrostar.

El a adaugat ca actiunile de protest ale fermierilor vor continua, urmatorul miting fiind programat in data de 19 mai.

Circa 1.000 de agricultori, membri ai Federatiei Agrostar si ai altor asociatii din domeniu, au protestat marti timp de doua ore in fata Guvernului, nemultumiti de situatia in care se afla in prezent agricultura din Romania.

Printre revendicarile agricultorilor au fost achitarea integrala a subventiilor restante din agricultura pentru anul 2009, diminuarea pretului la motorina utilizata in sectorul agricol, punerea in functiune a sistemului national de irigatii si gasirea solutiilor de sustinere a irigatiilor din Romania, precum si gasirea de solutii pentru diminuarea evaziunii fiscale din domeniu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri