Numarul bugetarilor va scadea in medie de la 1,36 milioane in acest an, la 1,26 milioane in 2011, potrivit scrisorii de intentie convenita cu FMI, a declarat, ieri seara, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la Realitatea TV.
"Fata de 1.360.000 de bugetari in acest an, trebuie sa ajungem la o medie de 1.260.000 de bugetari in 2011, iar fondul de salarii va trebui sa ajunga la 39 de miliarde de lei", a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor a precizat ca vor avea loc disponibilizari in sistemul bugetar atat in 2010, cat si in 2011. "Vorbim despre reducerea salariilor de la nivelul tuturor bugetarilor, discutam despre restructurarea la nivelul tuturor administratiilor publice", a spus Vladescu.

"Anul acesta mergem in paralel cu reducerea salariilor si disponibilizarile", a adaugat acesta.

Ministrul Finantelor a precizat ca "a da afara toti ministrii si secretarii de stat ar presupune o economie de cateva milioane de euro", in conditiile in care Romania trebuie sa reduca in acest moment din cheltuieli mai mult de doua miliarde de euro.

Tot ieri, Sebastian Vladescu a afirmat la intalnirea cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, ca masura reducerii salariilor bugetarilor si a pensiilor se va aplica pana la jumatatea anului viitor, a declarat secretarul general al CSDR, Sabin Rusu, potrivit NewsIn.

Vladescu a mai spus, conform acelorasi surse, ca din a doua jumatate a anului viitor se asteapta o revigorare a economiei, astfel incat salariile si pensiile sa inceapa din nou sa creasca.

"La intalnirea de astazi (marti - n.r.), am fost surprinsi sa aflam ca reducerile salariilor si pensiilor nu sunt numai pentru anul acesta, ci si pentru prima jumatate din 2011, dupa care ministrul Vladescu se asteapta la o redresare economica", a mai spus Rusu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri