Ministrul economiei, Adriean Videanu, a exprimat disponibilitatea Romaniei de a pune la dispozitia partii ruse toate datele relevante pentru studiul de fezabilitate privind proiectul South Stream, urmand ca discutiile sa fie continuate in toamna acestui an, cu ocazia vizitei la Bucuresti.
"In acest context, ministrul Videanu a apreciat ca este in avantajul Romaniei sa analizeze cu obiectivitate toate proiectele care pot sa duca la asigurarea securitatii energetice atat a Romaniei, cat si a Uniunii Europene. Marea majoritate a proiectelor energetice pe culoarul sudic au variante care trec prin Romania, oferind tarii noastre posibilitatea de a deveni o poarta deschisa catre toate statele membre ale UE, ca tara de tranzit in furnizarea de gaze", se arata in comunicatul transmis de Ministerul roman al Economiei, citat de NewsIn.

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, s-a intalnit miercuri la Moscova cu presedintele Gazprom, Alexei Miller. Din delegatia condusa de ministrul Videanu fac parte reprezentanti ai companiilor Romgaz si Transgaz.

Subiectele abordate in cadrul intalnirii de ministrul Videanu s-au referit la prioritatile Romaniei in sectorul energetic, in special la proiectele regionale de tranzit al gazelor naturale, care contribuie la asigurarea securitatii energetice in Europa.

O alta tema s-a referit la zona productiei de energie, unde Gazprom este interesat sa investeasca impreuna cu Romgaz.

Discutiile asupra proiectelor referitoare la tranzitul gazelor, abordate in intalnirea de miercuri, vor fi continuate in 6 iulie, cand o delegatie de experti a Transgaz va merge la Moscova, pentru a finaliza negocierile privind tranzitul de gaze spre Balcani.

In acest context, a fost abordat si subiectul colaborarii directe Romgaz-Gazprom privind livrarea de gaze din anul 2012.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri