Economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, a fost ales in functia de presedinte al Consiliului Fiscal, iar Razvan Stanca, economist principal in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, in functia de vicepresedinte, potrivit unui comunicat remis de Consiliu.
Consiliul Fiscal s-a reunit luni, 12 iulie 2010, pentru a-si alege presedintele si vicepresedintele, in temeiul articolului nr. 43 din legea Responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010.

Alegerea lui Ionut Dumitru si a lui Razvan Stanca a avut loc cu majoritate de voturi, potrivit comunicatului.

Consiliul fiscal este o autoritate independenta, compusa din cinci membri cu experienta in domeniul politicilor macroeconomice si bugetare, care va sprijini activitatea Guvernului si a Parlamentului in cadrul procesului de elaborare si derulare a politicilor fiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelor macroeconomice care stau la baza proiectiilor bugetare si a politicilor fiscal-bugetare pe termen mediu si lung.

Membrii Consiliului fiscal isi exercita mandatul potrivit legii 69/2010 si conform acesteia nu vor solicita sau primi instructiuni de la autoritatile publice ori de la orice alta institutie sau autoritate.

Atributiile principale ale Consiliului Fiscal sunt prevazute in legea 69/2010 la articolul 40 alin 2, se precizeaza in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri