Inceputul unei noi misiuni FMI si CE in Romania si startul la "vanatoare" de bonuri fiscale dat de premierul Emil Boc sunt cateva din principalele subiecte cu care deschid prima zi din saptamana cele mai importante publicatii din Romania.
Zeci de mii de romani fraudeaza sistemul de asistenta sociala cu aproximativ 36 de milioane de euro pe luna. Bilantul este provizoriu si cu tendinte de crestere, scrie Adevarul.

Reevaluarea tuturor tipurilor de ajutoare sociale, proces aflat in plina derulare, scoate deja in evidenta faptul ca un numar insemnat de romani au profitat de slabiciunile sistemului si de autoritatile corupte pentru a incasa ilegal bani de la stat.

O analiza realizata de Ziarul Financiar arata ca primele 45 de companii controlate de statul roman au avut anul trecut afaceri de circa 10 miliarde de euro, dar cei peste 200.000 de angajati din acestea, desi au salarii duble fata de sectorul privat, au adus statului o pierdere 70 de milioane de euro.

Evenimentul Zilei informeaza ca indiferent de produsul sau serviciul achizitionat, persoanelor care solicita si pastreaza bonurile fiscale li se va returna o parte din suma. Potrivit premierului Emil Boc, acest program are in vedere stimularea oamenilor de a cere bon fiscal si de a lupta impotriva evaziunii fiscale. Totodata, vor beneficia de deduceri fiscale si persoanele care realizeaza amenajari ale locuintei, dupa ce va fi modificat in toamna Codul Fiscal.

Contributiile platite la asigurarile de sanatate de stat pentru un salariu net de numai 2.500 de lei sunt mai mari decat pretul celor mai scumpe polite private, chiar si din strainatate, arata Capital. Astfel, pentru un salariu net de 2.500 de lei pe luna, contributiile la asigurarile de sanatate de stat platite de angajator si de salariat sunt de 381 de lei pe luna. Cu aceasta suma, se pot cumpara cele mai scumpe polite private de sanatate. In plus, unele dintre acestea permit efectuarea de tratamente la clinici din afara tarii.

Financiarul prezinta in editia de azi "planul secret al premierului Boc - cota la 10%, TVA la 25%. Membrii coalitiei vor da unda verde Finantelor sa inceapa negocierile cu FMI pentru a reduce cota unica de la 1 ianuarie 2011.

Si Romania libera aduce in prim plan inceperea unei noi misiuni FMI in Romania, care se va desfasura in perioada 26 iulie-4 august, la Bucuresti. Misiunea FMI va avea trei obiective principale, si anume analizarea rectificarii bugetului pe 2010, discutarea bugetului pe 2011 si trecerea in revista a politicilor fiscale si monetare, dupa cum a explicat recent reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, fost ministru de Finante.

Money.ro publica o analiza referitoare la ce banci au ales sa suporte in locul clientilor impozitul de 16% pe dobanda. Cota unica de 16% aplicata depozitelor bancare aduce celor care vor sa economiseasca bani mai putini, iar daca luam in calcul si inflatia preconizata (in jur de 8%), s-ar putea ca dobanzile sa devina real negative. Unele banci au luat masuri pentru contracararea acestor efecte si fie au marit dobanzile, fie au scos oferte cu dobanzi nete, cu impozitul deja calculat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri