Demisia ministrului de interne Vasile Blaga, scaderea cu pana la 25% a pretului apartamentelor sau efectele majorarii TVA sunt printre subiectele luate astazi in discutie de presa economica.
Ziarul Financiar scrie despre miza demisiei ministrului de interne Vasile Blaga. Potrivit publicatiei, demisia lui Blaga ar putea avea doua motivatii: fie presedintele vrea sa scape de ultimul om care ii mai putea tine piept din vechea garda a PDL, fie este un conflict direct intre Blaga si Basescu, care ar putea genera o criza politica grava si care ar putea pune in pericol aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Preturile apartamentelor ar putea scadea cu 25% anul viitor, scrie dailybusiness.ro. Unii agenti imobiliari se asteapta ca din 2011 preturile apartamentelor vechi sa inceapa din nou sa scada, pe masura ce piata va simti cu adevarat concurenta bancilor care vand apartamente executate silit, dar si efectele masurilor de austeritate.

Financiarul vorbeste despre declinul incasarilor la buget din impozitarea veniturilor salariale. Statul a incasat in acest an din impozitarea veniturilor si a salariilor cu 5,4% mai putin decat in 2009. Specialistii sustin ca reducerile din sectorul public vor duce la majo¬rarea acestor pierderi, in conditiile in care guvernul s-a angajat fata de FMI ca va renunta la 90.000 de bugetari.

Money.ro face un top al masinilor straine cumparate de romani in acest an. In primele sapte luni ale acestui an, in Romania s-au vandut 45.890 de autoturisme noi din import, in scadere cu mai mult de un sfert (28%) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile din principalul impozit indirect au fost, in august, cu peste un miliard de lei mai mari fata de aceeasi perioada din 2009, titreaza Adevarul. Efectele majorarii cotei TVA la 24% par sa corespunda asteptarilor Guvernului, in timp ce Fiscul spune ca motivul cresterii incasarilor il reprezinta importurile.

Somatiile, popririle sau controalele au curs in 2010, mai mult ca niciodata, hibele legislative fiind armele peferate de Fisc in lupta cu firmele si persoanele fizice, potrivit Capital. Numarul de somatii, conturi bancare poprite, valoarea sumelor cerute in plus de la firme ca urmare a controalelor sau nivelul prejudiciilor au crescut cu zeci de procente fata de 2009. O prima explicatie ar fi ca nici companiile, nici cetatenii nu au mai avut, din cauza crizei, cum sa-si plateasca datoriile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri