Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, considera ca ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a primit "o misiune" de la presedintele Traian Basescu pentru a grabi absorbtia fondurilor europene.
"Nu pot sa o acuz pe doamna ministru ca gradul de absorbtie al fondurilor europene este scazut, dar este clar ca a primit o misiune de foarte de sus, de la Basescu, si trebuie sa se ocupe de absorbtia fondurilor", a spus Hagiu, indica Mediafax.

Romania, stat membru UE din 2007, este singura dintre cele zece tari care au aderat dupa 2004 aflata in pozitia de platitor net la bugetul comunitar, cu un sold negativ de 455,9 milioane euro in perioada 2007-2009, si o rata de absorbtie a fondurilor de coeziune de numai 10,1% in acelasi interval.

Sectorul transporturilor, care a beneficiat de cele mai ridicate alocari din partea UE in cei trei ani analizati, respectiv de 2,04 miliarde euro, are si cea mai mica rata de absorbtie, de 19,2% (391,6 milioane euro) in privinta contractelor aprobate, respectiv numai 1,9%, adica 3,8 milioane euro, in ceea ce priveste banii incasati efectiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri