Votul la motiunea de cenzura s-a incheiat, la Parlament, doar 220 parlamentari exprimandu-si votul, sub cele 236 de voturi care ar fi fost necesare pentru ca Guvernul sa fie demis.
[Update] Caderea motiunii de cenzura, anuntata oficial

Motiunea de cenzura a opozitiei, intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", a intrunit doar 219 voturi "pentru", fata de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat, potrivit Mediafax.

Anuntul oficial al rezultatului votului a fost facut, de la tribuna Parlamentului, de secretarul Camerei Deputatilor Dumitru Pardau.

El a precizat ca, din totalul de 470 de parlamentari, au fost prezenti 414.

De asemenea, Pardau a mentionat ca au fost distribuite 220 de bile albe si 220 de bile negre.

Din cele 220 de voturi exprimate, 219 au fost in favoarea motiunii, iar unul a fost anulat.

Pentru adoptarea unei motiuni de cenzura ar fi fost necesare 236 de voturi.


Miliardarul Ioan Niculae, despre motiune: O decizie corecta. Vezi si alte reactii din business

Dupa ce deputatii si-au exprimat votul, secretarul Camerei, Dumitru Pardau a spus ca, din primul sau calcul, 153 de deputati, din totalul de 333, au luat bile si au participat la vot, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, 33 de deputati au absentat la vot.

In afara deputatilor partidelor de opozitie, la vot au participat si deputatii Catalin Chereches, Tudor Ciuhodaru, Ioan Munteanu, Calin Potor, Nicolae Stan si Daniel Oajdea, care si-a anulat votul bagand doua bile intr-o urna.

De asemenea, au votat 67 de senatori, din totalul de 137. Au absentat 7 senatori.

Singurul senator din afara partidelor de opozitie care a participat la vot a fost Liviu Campanu, care anuntase ca va vota motiunea de cenzura.

Motiunea de cenzura a fost citita si dezbatuta astazi in Parlament, iar pentru validarea ei erau necesare 236 de voturi.

Investitorii de la Bursa au mizat pe respingerea motiunii de cenzura si au ridicat actiunile SIF cu 2,4%.

"Indiferent de rezultatul motiunii, efectele asupra investitiilor imobiliare se pastreaza, pentru ca astfel de turbulente zdruncina increderea investitorilor si a bancilor in capacitatea acestei piete de a livra randamente sustenabile", ne-a declarat Cristian Ustinescu, seful departamentului de investitii in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

“In cazul in care motiunea ar fi trecut, ar fi intervenit riscul unei fiscalitati excesive, care ar fi inhibat si mai mult consumul, achizitiile populatiei si implicit revenirea economiei pe termen mediu”, a subliniat el.

Potrivit brokerilor, caderea Guvernului ar fi dus la instabilitate si incoerenta pe Bursa.

De asemenea, potrivit analistului financiar Bogdan Baltazar, citat de EVZ, caderea guvernului ar fi generat o catastrofa in economie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri