Aparatul bugetar se va reduce pana la 1.290.000 de angajati pana la finalul acestui an, iar numarul de bugetari care au ramas sau vor ramana fara loc de munca in ultimul trimestru din 2010 este de 26.000, potrivit lui Gheorghe Gherghina, secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice.
"Ne-am propus sa inchidem anul 2010 cu un numar de 1.290.000 de angajati, deci o reducere cu inca 26.000 de angajati fata de nivelul din septembrie cand erau inregistrati 1.316.000 bugetar", a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de Banca Nationala a Romaniei, Alpha Bank Romania si Asociatia Romana a Bancilor.

Gherghina a explicat ca o parte din plecarile angajatilor sunt naturale. "Multi si-au gasit un loc de munca in alta parte, platit mai bine mai ales dupa reducerea de 25% a salariilor. Mai avem si o serie de reduceri de personal aprobate, in special la primarii, o sa mai iasa oameni din sistemul de invatamant si mai avem reduceri planificate la ministere, de exemplu la ministerul agriculturii", a precizat secretarul de stat din MFP.

Pe de alta parte, salariile din sectorul bugetar ar putea fi majorate anul viitor, in medie cu circa 15%, daca se va renunta la acordarea primelor de vacanta sau la al 13-lea salariu.

"Avem o anvelopa salariala de 39 de miliarde de lei si avem si numarul de salariati. Deci, salariile diminuate ar putea sa se majoreze, in medie, cu 15%", a declarat Gheorghe Gherghina. El a mai precizat ca in urma taierii cu 25% a salariilor din sectorul public, in prezent exista circa 71.000 de bugetari care au un salariu apropiat de salariul minim de 600 de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri