Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, propune ca fiecare aliment produs in Romania sa aiba o eticheta care sa contina frunza din brandul turistic al Romaniei si spune ca mierea, fructele si carnea de ovine vor fi promovate extern prin campanii comune cu Italia, Grecia, Cipru, Tunisia si Bulgaria.
"Eu ma gandesc serios ca brandul acesta national sa vina si pe produsele agricole romanesti, mai ales ca l-a preluat si Lucian Bute. Eu cred ca acest brand, dincolo de dezbaterea care a fost si care a trecut in zona politica, de ce nu l-ai aduce si l-ai stiliza pe toate produsele care apartin Romaniei? Si pe produsele care se duc la export, dar si pe cele care se vand in tara", a declarat, potrivit Mediafax, Valeriu Tabara.

El a afirmat ca productia agro-alimentara autohtona este una de calitate si ca sunt "foarte multe semne de intrebare" privind importurile.

Potrivit ministrului, in cazul in care cumparatorul ar vedea frunza pe un produs, s-ar gandi: "Da, domnule, e produs romanesc, ma pot adresa cu multa siguranta".

In plus, postarea frunzei pe produs ar creste, in opinia lui Tabara, responsabilitatea firmei producatoare.

"Atunci cand pui o eticheta si un brand ferm pe un produs inseamna resposabilitatea celui care a facut si pune acea eticheta. Cred ca foarte multi au constiinta ca produsul lor e un produs bun. Eu voi sustine, ca ministru, o astfel de initiativa. Va dati seama ca i-as obliga, dar nu pot", a adaugat Tabara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri