Creditele contractate de autoritatile locale pentru cofinantarea proiectelor europene vor fi garantate si anul viitor in limita a 300 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotarare de guvern, prin care este inclus si turismul in aria domeniilor care pot beneficia de astfel de imprumuturi, potrivit Mediafax.
"Avand in vedere dificultatile pe care le intampina categoriile de beneficiari ai proiectelor finantate din instrumente structurale/programul ISPA in contractarea imprumuturilor pentru asigurarea necesarului de finantare pentru diverse cheltuieli pentru implementarea proiectelor, domeniul de aplicabilitate al Programului de sprijin (...) a fost extins prin introducerea posibilitatii acordarii de garantii de catre stat, prin FNGCIMM, si pentru proiectele co-finantate prin programul ex-ISPA si cele desfasurate in infrastructura de turism ce nu intra sub incidenta ajutorului de stat", se arata in proiectul care modifica normele de implementare a programului.

In cazul proiectelor de promovare a infrastructurii de turism care au si o componenta de ajutor de stat, imprumutul pentru care se solicita garantia nu poate depasi 15% din valoarea totala a componentei de proiect care nu intra sub incidenta ajutorului de stat.

Totodata, daca se solicita acordarea celui de-al doilea imprumut, beneficiarul trebuie sa fi indeplinit toate obligatiile din primul contract de credit pentru care a primit garantie, scadente pana la data solicitarii celui de-al doilea imprumut.

O alta modificare vizeaza posibilitatea obtinerii acordului de principiu pentru garantie doar prin prezentarea notificarii de aprobare a proiectului, inainte de semnarea contractului de finantare.

Proiectul stabileste ca suma maxima care poate fi acordata pentru garantii este identica cu cea acordata si in acest an, respectiv 300 milioane de lei.

Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de fonduri structurale, pentru domenii economice prioritare, finantate din fondurile Uniunii Europene alocate Romaniei a devenit functional in luna martie a acestui an.

In forma initiala aprobata la inceputul acestui an, beneficiarii garantiilor erau autoritatile publice locale, operatorii regionali de servicii de alimentare cu apa si canalizare, universitatile si unitatile de cercetare.

Se pot acorda garantii pentru infrastructura rutiera, infrastructura de energie, infrastructura de alimentare cu apa, canalizare si tratarea apelor uzate, infrastructura pentru managementul deseurilor, infrastructura destinata educatiei si cercetarii/dezvoltarii, infrastructura tehnologica de cercetare si dezvoltare stiintifica, infrastructura in domeniul sanatatii si infrastructura in domeniul asistentei sociale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri