Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Ioan Niculae vrea sa vanda rusilor combinatele chimice. Suma ar putea urca pana la un miliard de euro, titreaza Gandul, care publica un interviu cu miliardarul care a anuntat de curand ca inchide trei combinate si concediaza 5.700 de angajati. "In cei 16 ani de cand a inceput procesul de privatizare in Romania este pentru prima data cand statul ma obliga sa iau o astfel de decizie”, spune Niculae.

Intrarea Romaniei in spatiul Schengen inseamna, dincolo de implicatiile politice, o afacere profitabila pentru multe firme romanesti si internationale, care au incasat doar in ultimii 4 ani un buget estimat la 1,2 miliarde de euro, scrie DailyBusiness.ro. Ironic sau nu, partea leului in afacerea Schengen de pana acum ii revine concernului franco-german EADS, care a castigat prin atribuire directa in 2004 un contract in valoare de peste 600 mil. euro pentru securizarea frontierelor Romaniei.

Money.ro publica o lista a clanurilor din cateva universitati din tara: institutii de invatamant din Bucuresti, Sibiu, Arad, Iasi si Cluj-Napoca, controlate de cateva familii.

Seful Templeton, Mark Mobius, declara intr-un interviu acordat Financiarul ca leul este supraevaluat cu peste 50%. Asta nu in¬seamna neaparat ca moneda romaneasca va deveni mai slaba in raport cu euro sau cu dolarul, deoarece multi factori pe ter¬men scurt vor interveni in determinarea valorii de piata a acesteia.

Ziarul Financiar ia pulsul cumparaturilor din malluri in perioada promotiilor, care a inceput in 2 ianuarie. Numarul romanilor care si-au mai pastrat ceva economii pentru a prinde promotiile din ianuarie nu este foarte mare, luand in calcul numarul de vizitatori din timpul saptamanii prezenti in centrele comerciale din Bucuresti. Mai mult, nici reducerile afisate de magazine nu-i multumesc pe consumatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri