Crescatorii de porci sustin ca este posibil ca in Romania sa fi ajuns carne de porc din Germania contaminata cu dioxina, un produs cancerigen, si cer interzicerea importurilor din aceasta tara, a declarat Gheorghe Caruz, presedintele patronatului din domeniu, citat de Mediafax.
"Am suspiciunea ca in tara noastra daca nu a intrat pana acum va intra carne cu dioxina din Germania", a spus Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.

El recomanda exclusiv consumul de carne produsa in Romania si sustine ca produsele din import "pot avea dioxina".

Caruz a afirmat ca in ultimele trei saptamani carnea de porc din import s-a ieftinit de la 1,5 euro pe kilogram carcasa la 1,12 euro. Caruz spune ca ieftinirea a avut loc din cauza ca producatorii germani au micsorat preturile din momentul in care s-a anuntat ca in aceasta tara s-a depistat carne de porc contaminata cu dioxina.

Totodata, Caruz apreciaza ca este greu sa fie verificate toate importurile deoarece o proba de dioxina costa 400 de lei.

"Cine va da atat la fiecare masina de porci importata? Unde e carnea de la cele 900 de ferme din Germania depistate cu dioxina si de ce au scazut atat de mult preturile in ultimele saptamani?", s-a intrebat presedintele patronatului.

El spune ca Germania a ocupat anul trecut 33% din totalul importurilor de carne de porc facute de Romania.

Totodata, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania a cerut vineri ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, sa propuna in Guvern masuri de protejare a producatorilor de carne de porc din Romania fata de preturile de dumping practicate de companiile de profil din Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri