El recomanda exclusiv consumul de carne produsa in Romania si sustine ca produsele din import "pot avea dioxina".
Caruz a afirmat ca in ultimele trei saptamani carnea de porc din import s-a ieftinit de la 1,5 euro pe kilogram carcasa la 1,12 euro. Caruz spune ca ieftinirea a avut loc din cauza ca producatorii germani au micsorat preturile din momentul in care s-a anuntat ca in aceasta tara s-a depistat carne de porc contaminata cu dioxina.
Totodata, Caruz apreciaza ca este greu sa fie verificate toate importurile deoarece o proba de dioxina costa 400 de lei.
"Cine va da atat la fiecare masina de porci importata? Unde e carnea de la cele 900 de ferme din Germania depistate cu dioxina si de ce au scazut atat de mult preturile in ultimele saptamani?", s-a intrebat presedintele patronatului.
El spune ca Germania a ocupat anul trecut 33% din totalul importurilor de carne de porc facute de Romania.
Totodata, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania a cerut vineri ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, sa propuna in Guvern masuri de protejare a producatorilor de carne de porc din Romania fata de preturile de dumping practicate de companiile de profil din Germania.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: