"Am suspiciunea ca in tara noastra daca nu a intrat pana acum va intra carne cu dioxina din Germania", a spus Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.

El recomanda exclusiv consumul de carne produsa in Romania si sustine ca produsele din import "pot avea dioxina".

Caruz a afirmat ca in ultimele trei saptamani carnea de porc din import s-a ieftinit de la 1,5 euro pe kilogram carcasa la 1,12 euro. Caruz spune ca ieftinirea a avut loc din cauza ca producatorii germani au micsorat preturile din momentul in care s-a anuntat ca in aceasta tara s-a depistat carne de porc contaminata cu dioxina.

Totodata, Caruz apreciaza ca este greu sa fie verificate toate importurile deoarece o proba de dioxina costa 400 de lei.

Citeste si:

"Cine va da atat la fiecare masina de porci importata? Unde e carnea de la cele 900 de ferme din Germania depistate cu dioxina si de ce au scazut atat de mult preturile in ultimele saptamani?", s-a intrebat presedintele patronatului.

El spune ca Germania a ocupat anul trecut 33% din totalul importurilor de carne de porc facute de Romania.

Totodata, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania a cerut vineri ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, sa propuna in Guvern masuri de protejare a producatorilor de carne de porc din Romania fata de preturile de dumping practicate de companiile de profil din Germania.