Presa economica vorbeste astazi, in principal, despre tranzactiile realizate cu actiunile Fondului Proprietatea, ajutorul financiar de 10.000 de euro acordat tinerilor ce vor sa isi deschida microintreprinderi sau despre discutiile generate de publicarea grilei notariale pentru 2011.
Auchan nu va mai deschide anul acesta hipermarketul de pe fosta platforma Tractorul Brasov, relateaza DailyBusiness.ro. Pe lista deschiderilor de hipermarketuri Auchan din acest an nu mai apare si unitatea din proiectul imobiliar Coresi Brasov, anuntata in urma cu un an, asa ca aducerea la viata a zonei de retail de pe fosta platforma Tractorul va mai intarzia.

Fondul Proprietatea, o super afacere pentru brokerii lui Videanu, scrie Ziarul Financiar. Firma de brokeraj Equity Invest din Bucuresti, la care fostul ministru al economiei Adriean Videanu detine 24% din actiuni, a intermediat in ianuarie tranzactii de 55 mil. lei (13 mil. euro), urcand pe locul 13 in topul brokerilor, in conditiile in care anul trecut firma a avut un rulaj mediu lunar de 3,5 mil. lei.

Ajutorul financiar rezervat tinerilor care infiinteaza microintreprinderi va fi eliberat pe baza de facturi si nu intr-un mod necontrolat, care sa le permita acestora sa cheltuiasca banii in Bamboo sau alte discoteci, a declarat, miercuri seara, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc, potrivit Gandul. Tinerii vor primi finantare nerambursabila de maximum 10.000 de euro pentru infiintarea de microintreprinderi.

Calea Victoriei (portiunea cuprinsa intre Guvern si Universitate) si Calea Grivitei (intre Gara de Nord si Piata Amzei), ar putea deveni trasee pietonale dupa largirea strazii Buzesti si crearea bulevardului Uranus, a declarat miercuri Constantin Enache, elaboratorul proiectului, informeaza HotNews.ro.

Piata locuintelor de lux a fost printre cele mai afectate de criza, iar preturile cerute pentru imobilele din aceasta categorie s-au prabusit cu pana la 60% fata de perioada de boom, la care se mai adauga un discount de 10-15% in rarele cazuri cand se realizeaza o tranzactie, scrie Curierul National.

Publicarea grilei notariale pentru 2011 a cazut ca o bomba in piata imobiliara. Valorile cuprinse in aceasta grila ajung sa fie chiar si cu 80% mai mici decat nivelul maxim atins in 2008. Notarii nu stiu cum s-a intamplat acest lucru, iar evaluatorii reneaga firmele care au contribuit la realizarea grilei, informeaza Capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri