Ministerul Finantelor si ANAF trebuie sa informeze periodic firmele ca declaratia unica a obligatiilor fiscale din ianuarie poate fi depusa doar in 7-25 februarie, pentru a evita aglomeratia in ultimele zile, si sa analizeze varianta ca actul sa fie depus trimestrial, nu lunar, afirma premierul Boc.
El a cerut Ministerului Finantelor si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in sedinta de miercuri a Guvernului, sa informeze din timp si periodic firmele asupra faptului ca declaratia unica privind plata obligatiilor fiscale aferenta lunii ianuarie poate fi depusa doar in intervalul 7-25 februarie, conform Mediafax.

"Nu vreau sa vad cozi nesfarsite in ultimele doua zile pentru depunerea acestei declaratii", a spus Boc.

El a mai solicitat celor doua institutii sa analizeze posibilitatea ca declaratia unica sa fie completata trimestrial, si nu lunar, cel putin in cazul firmelor cu un numar redus de salariati.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, saptamana trecuta, ca firmele vor putea depune incepand cu data de 7 februarie declaratia unica privind plata contributiilor sociale si a impozitului pe venit aferente lunii ianuarie, data limita fiind 25 februarie.

Procedura declaratiei unice a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar a declarat, saptamana trecuta, ca institutia vrea sa limiteze numarul de documente depuse de agentii economici mici si sa creasca perioada in care trebuie depuse declaratiile privind plata impozitelor si a contributiilor sociale.

El a aratat ca aceste modificari prevad cresterea termenului de depunere a declaratiilor la trei luni pentru firmele care in prezent transmit documentatiile in fiecare luna, la cele sase luni (pentru declaratiile trimestriale), respectiv la un an pentru anumite tipuri de activitati.

In acest sens, reprezentantii Ministerului Finantelor au avut recent o intalnire cu asociatiile profesionale din domeniul contabilitatii si cele patronale, prin care s-a analizat simplificarea situatiilor contabile pentru agentii economici mici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri