Banca Transilvania a lansat, cu sprijinul Fondului de Garantare a Creditului Rural, un credit destinat agricultorilor ce poate fi utilizat pentru acoperirea cheltuielilor de infiintare sau de intretinere a culturilor vegetale.
Creditul acordat de Banca Transilvania este de pana la 250.000 de lei, pe o perioada de maximum 12 luni, iar Fondul de Garantare a Creditului Rural garanteaza pana la 80% din valoarea imprumutului. Banca mai accepta ca si garantii gajul pe cultura finantata sau pe utilaje, ipoteca asupra sediului companiei, spatiilor comerciale ori a celor locative, respective terenuri.

“Sustinem agricultorii intreprinzatori, atat prin credite, cat si prin confinantarea de fonduri europene nerambursabile. Credem in potentialul de crestere al agriculturii si ca aceasta poate fi una dintre oportunitatile acestui an”, sustine Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Fondul de Garantare a Creditului Rural va acorda garantiile in cel mult trei zile lucratoare de la solicitarea acestora, pe baza analizei efectuate de banca. Dobanda perceputa de Banca Transilvania pentru creditul in lei destinat agricultorilor este de 12%, iar banca mai percepe un comision de acordare de 1% si un comision lunar de gestiune de 0,1%. Comisionul solicitat de Fondul de Garantere se situeaza intre 1,6% si 3,8%, in functie de ratingul clientului.

La acest credit vor avea acces fermierii care sunt asociati in organizatii juridice. Pentru a se incadra in conditiile de eligibilitate impuse de banca, firma trebuie sa functioneze de cel putin 24 de luni, sa fie stabile financiar, administratorul sau personalul angajat sa aiba experienta in domeniul agricol, iar suprafata exploatata sa fie de minim 150 de hectare.

O alta cerinta este ca, in conformitate cu ultimul bilant contabil, evolutia cifrei de afaceri a firmei sa fie pozitiva sau, daca inregistreaza scadere, aceasta sa fie de cel mult 25%.

Reprezentantii Fondului de Garantare mentioneaza ca, in plus, compania trebuie sa poata prezenta fise tehnologice, precum si un plan de culture multianuale. De asemenea, firma trebuie sa detina adeverinta APIA din care sa rezulte informatii despre suprafata pe care o are in folosinta sau pentru care beneficiaza de subventii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri