Compania de asigurari Signal Iduna va furniza angajatilor companiei Takata-Petri, producator local de echipamente de siguranta auto, solutii de asigurari de sanatate pentru suma de 6 milioane de euro, reprezentand cel mai mare contract de acest tip incheiat in Romania.
„Contractul de asigurari private de sanatate semnat cu Signal Iduna include 5 fabrici Takata din trei orase –Arad, Orsova si Deta- si acopera aproape 9000 de asigurati, copiii angajatilor fiind si ei inclusi in politele de asigurare”, a declarat Loredana Ghituica, directorul de resurse umane al Takata-Petri Romania.

Valoarea acestui contract, intermediat de OVB Allfinanz Romania, depaseste suma de 6 milioane de euro, iar programul de asigurari de la Signal Iduna a fost adaptat, pentru a corespunde necesitatilor Takata. Negocierile pentru acest contract s-au desfasurat pe o perioada de 10 luni.

Toate serviciile medicale acoperite prin asigurare sunt oferite gratuit in reteaua Signal Mediqa Net, o retea care include peste 300 de clinici si spitale private din tara.

In Romania, piata serviciilor medicale private a ajuns la o valoare de 500 de milioane de euro, insa se preconizeaza ca aceasta va creste cu 30% anul acesta si va atinge cifra de 650 de milioane in 2012.

"Potrivit noului Cod Fiscal, prima de asigurare nu mai suporta decat impozitul unic de 16%, nu si contributiile sociale, care in cazul angajatorului ajungeau la peste 27%, iar pentru angajat la 16,5% din venitul salarial individual. Asadar, castigul e de ambele parti: angajatorul economiseste peste 250 de euro pe luna, la fiecare angajat, iar acesta din urma isi creste venitul salarial cu 16,5%,” a spus Tiberiu Maier (foto), vicepresedinte Signal Iduna Romania.

Signal Iduna este unul dintre liderii pietei germane a asigurarilor, cu peste 13 milioane de clienti, dintre care 2 milioane numai in sectorul asigurarilor de sanatate. Din 2008, Signal Iduna este prezent si pe piata din Romania, oferind companiilor solutii de asigurari de viata, sanatate si accident.

Takata-Petri conduce activitatile europene ale Corporatiei Takata din Tokyo, unul din producatorii de echipamente de siguranta pentru industria auto. Takata are aproximativ 12.000 de angajati in Europa si peste 31.000 peste tot in lume.

Cu peste 4500 de angajati in Arad, Takata-Petri Romania este cea mai mare filiala a corporatiei in Europa.

OVB Holding este o companie de consultanta financiara din Europa cu peste 10.000 de colaboratori din 14 tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri