Raiffeisen Bank Romania estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 271,8 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate, RAS, usor peste cel din 2010, in contextul unor investitii programate de 182,8 milioane lei, scrie Mediafax.
"Pentru exercitiul financiar 2011, actionarii au aprobat venituri estimate la 1,83 miliarde de lei si cheltuieli previzionate la 1,5 miliarde de lei, respectiv un profit net de 271,8 milioane lei, potrivit RAS", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii bancii.

Profitul net al Raiffeisen Bank Romania calculat potrivit standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) a crescut anul trecut cu 12%, la 83 milioane euro (349 milioane de lei), in principal datorita reducerii la jumatate a cheltuielilor cu provizioanele.

Incepand din 2012, bancile comerciale vor calcula rezultatele financiare numai in IFRS.

Actionarii Raiffeisen au mai aprobat pentru acest un buget de investitii de 182,8 milioane de lei, dintre care 62% vor reprezenta investitii in sisteme informatice si in sisteme electronice de securitate.

"Toate propunerile de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Raiffeisen Bank, precum si cele de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare au fost aprobate in unanimitate de catre actionarii prezenti, reprezentand 99,56% din capitalul social", au mentionat reprezentantii bancii.

Astfel, actionarii au aprobat acordarea de dividende insumand 155,5 milioane de lei, reprezentand 57,6% din profitul de anul trecut, si majorarea capitalului social cu 3,74 milioane de lei, la 1,2 miliarde de lei, prin incorporarea rezervelor.

Banca a raportat pentru anul trecut un profit de 269,1 milioane de lei, potrivit RAS, iar dividendul care va fi acordat este 0,013 lei pe actiune. Suma de 16,24 milioane de lei din profit va merge la rezerva legala obligatorie, iar valoarea ramasa neutilizata, de 97,37 milioane de lei, va fi inclusa in capitalurile proprii.

Actionarii au mai aprobat si un program de emisiuni de obligatiuni pe termen mediu, in lei/euro, pe pietele de capital locala si internationala, in suma maxima de 1,5 miliarde de euro. Programul poate incepe in acest an si se va derula pe o perioada de mai multi ani.

La sfarsitul anului trecut, valoarea totala a activelor Raiffeisen Bank era de 5,11 miliarde de euro, in crestere cu 9% fata anul precedent.
Volumul total al creditelor a crescut cu 18%, la 3,04 miliarde euro, iar portofoliul de depozite a urcat cu 9%, la 3,69 miliarde euro. Astfel, raportul dintre credite si depozite era de 83% la sfarsitul lui 2010, fata de 76% la finele anului anterior.

Rata solvabilitatii (incluzand profitul realizat anul trecut) era de 13,3% in decembrie 2010.

Raiffeisen Romania este controlata in proportie de 99,49% de Raiffeisen Bank International AG (Austria), iar restul actiunilor, reprezentand 0,51% din capital, sunt controlate de peste 17.500 de actionari persoane fizice si juridice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri