Isi revine creditul de retail? Ce imprumuturi cauta populatia?

19 Mai 2011 / 11:00 - 13:00


19 intrebari

Continuam proiectul LIVE-TEXT - Dezbaterile Wall-Street.ro, o sectiune interactiva prin care manageri, analisti si antreprenori de top sunt prezenti in redactia Wall-Street.ro pentru a raspunde online intrebarilor adresate de cititori.

Subiectul de discutie pentru azi, 19 mai 2011, este “Isi revine creditul de retail? Ce imprumuturi cauta populatia?”.

Oana Dragomir, directorul directei de persoane fizice din cadrul departamentului de strategie si marketing al BRD - Groupe Societe Generale, va discuta in direct impreuna cu cititorii Wall-Street.ro despre relansarea activitatii de creditare si despre imprumuturile pe care le cauta populatia.

Dezbaterea s-a incheiat.

Invitatii pe tema "Isi revine creditul de retail? Ce imprumuturi cauta populatia?"

  • Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR BRD - Groupe Societe Generale

Dezbateri pe tema: Isi revine creditul de retail? Ce imprumuturi cauta populatia?


Acceptati ca sursa de venit contractele de mandat ?

Andrei Alex / 19 Mai 2011 ora 17:21

La aceasta intrebare inca nu a fost dat un raspuns.

Buna ziua , as dori sa achizitionez un imobil cu programul prima casa, mentionez ca nu sunt casatorita si venitul lunar este de 820 ron, ce sanse as avea?

krisan daniela / 19 Mai 2011 ora 14:19

La aceasta intrebare inca nu a fost dat un raspuns.

Ce programe de economisire ofera BRD populatiei ? Si ce dobanzi ?

Bogdan Furtuna / 19 Mai 2011 ora 13:58

La aceasta intrebare inca nu a fost dat un raspuns.

Detin un credit de nevoi personale in lei, la o dobanda de 14% si un credit auto in euro, la o dobanda de 11%. Le pot refinanta pe ambele la banca dvs? Daca da, in ce conditii?

Stelian / 19 Mai 2011 ora 12:33
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 12:36
Banca noastra ofera produse destinate refinantarii, chiar in acest moment fiind in derulare o promotie centrata pe acest tip de credite. Prin gama de credite ReStart, pot fi refinantate toate tipurile de credite: nevoi personale, auto, imobiliare/ipotecare, carduri de credit, descoperit autorizat de cont.
Pentru situatia expusa de dvs, este posibila regruparea celor 2 credite detinute intr-unul singur, la o dobanda mult mai avantajoasa si cu 0 comision de analiza dosar. Puteti opta pentru un credit de nevoi personale Expresso ReStart in lei, cu o dobanda de numai 7% sau in Euro, cu o dobanda indexabila, calculata in functie de Euribor 3M, la care se adauga o marja cuprinsa intre 6 si 7,5 puncte procentuale, in functie de durata aleasa. Noul credit este accesibil si va permite diminuarea ratei lunare actuale, dar si obtinerea unei sume suplimentare de bani, pentru finantarea unor noi proiecte.

Sunt client al BRD si imi incasez salariul in cont la banca dvs. Exista vreo reducere la contractarea unui imprumut de nevoi personale?

Andrei Mihalcea / 19 Mai 2011 ora 12:00
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 12:26
Banca noastra acorda avantaje suplimentare clientilor care isi domiciliaza venitul in cont la BRD. Astfel, dobanda, redusa cu pana la 10% in cazul contractarii creditului de nevoi personale Expresso in Lei, este cuprinsa intre 6,75% si 8,1%, in functie de perioada aleasa (aceasta dobanda este fixa pe toata durata derularii contractului). In plus, in cazul in care detineti sau achizitionati un pachet de produse si servicii, beneficiati suplimentar si de o reducere de 20% la comisionul de analiza a dosarului.



Care vor fi conditiile tarifare ale noului credit Prima Casa?

Daniela M / 19 Mai 2011 ora 11:40
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 11:57
Noua formula a programului este neschimbata din punct de vedere al costurilor percepute clientului. Astfel, persoanele interesate de o astfel de finantare vor beneficia in continuare de conditii tarifare foarte avantajoase. Fiecare banca este libera sa isi stabileasca nivelul marjelor de dobanda aplicate si/sau comisioanele percepute, in masura in care se incadreaza in conditiile impuse de program.



Se va implica BRD in noua formula a programului Prima Casa 4?

GEORGE IORDAN / 19 Mai 2011 ora 11:38
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 11:55
Banca noastra este interesata de noul program guvernamental, care permite accesul populatiei catre o finantare mai accesibila decat finantarea oferita de o institutie financiara in conditii standard /in afara programului.

Am intrebat la mai multe banci despre Prima Casa si mi s-a spus ca momentan nu se mai pot da credite. Care este situatia la BRD? De ce au sistat acest program?

Ioana / 19 Mai 2011 ora 10:57
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 11:31
Primele 3 programe, la care BRD a partcipat cu rezultate foarte bune, au functionat pe baza unui plafon de garantare alocat de catre Stat la nivelul sistemului bancar si distribuit si aprobat  aprobat pentru fiecare banca inscrisa in program. Anul acesta plafonul alocat BRD a fost de 32 milioane euro si a fost consumat integral inainte de sfarsitul lunii martie.
Noua formula a Programului Prima Casa 4 este reglementata de Ordonanta de Urgenta nr 33 / 30 martie 2011 si presupune ca si modificare majora partajarea riscului intre stat si finantator, Conform acestei Ordonante, finantatorii au la dispozitie 90 de zile de la data intrarii in vigoare a acesteia (respectiv inceputul lunii iulie) pentru a-si exprima in scris optiunea catre MFP si FNGCIMM. Hotararea de Guvern a fost publicata, dar mai sunt cateva detalii tehnice care trebuie puse la punct. In acest moment, bancile, printre care si BRD sunt in discutii cu FNGCIMM si BNR.

Care este modalitatea de a achizitiona un credit pentru populatie, in conditiile in care multe persoane se afla in biroul de creditare?Mai exista vreo solutie in acest sens pentru astfel de persoane?

Mihai iana / 19 Mai 2011 ora 10:40

La aceasta intrebare inca nu a fost dat un raspuns.

Foarte multe banci percep comisione ridicate pentru acordarea creditelor, in special in cazul imprumuturilor de nevoie personale. La BRD cat este comisionul de acordare si cum explicati necesitatea acestui comision?

Dana Paul / 19 Mai 2011 ora 10:31
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 12:52
Acest comision in general acopera costurile reprezentate de analiza dosarului clientului si operatiunile legate de acordarea imprumutului, inclusiv consultarea Biroului de Credit care este suportata direct de catre Banca .Comisionul de acordare pentru creditul de nevoi personale in lei  in cazul nostru este de 200 de lei sau de 50 de euro pentru creditele in valuta . In cazul clientilor care detin un pachet de servicii si produse, se acorda reduceri suplimentare

Cat dureaza pana mi se aproba un credit ipotecar la banca dumneavoastra? Mai este posibil sa accesez un credit ipotecar prin Prima Casa?

Cristi Popescu / 19 Mai 2011 ora 10:26
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 12:17
Preacceptarea cererii de credit dureaza maxim 15 minute. In maxim 3 zile de la data prezentarii clientului cu documentatia completa, creditul este pus la dispozitie. In ceea ce priveste Prima Casa in acest moment se asteapta demararea noii formule a Programului. In functie de proiectele Dvs. de investitii imobiliare, avem in mod sigur in oferta noastra de credite imobiliare/ipotecare o solutie adaptata. Am lansat recent oferta Casa BRD de 10 pentru care avansul este de numai 10 % iar costurile sunt reduse( marje intre 2.50-3 %,comisionul de analiza dosar este zero iar asigurarea de viata este oferita gratuit de catre banca)

Se tot discuta despre restrictionarea creditului in valuta. De ce ar trebui sa ne imprumutam in lei cand in euro este mai ieftin...cel putin la creditele ipotecare? De ce e mai scump creditul in moneda nationala?

Alin Iordache / 19 Mai 2011 ora 10:25

La aceasta intrebare inca nu a fost dat un raspuns.

La cat ajunge nivelul DAE in cazul unui credit imobiliar/ipotecar?

cosmescu andreea / 19 Mai 2011 ora 10:22
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 11:32
BRD a lansat in 18 mai o oferta promotionala foarte avantajoasa pentru creditele imobiliare /ipotecare. “Casa BRD de 10” este un credit imobiliar/ipotecar in EUR, pentru care avansul minim este de numai 10%, iar costurile sunt reduse. Acest lucru se traduce printr-un nivel al DAE foarte competitiv. De exemplu, pentru un credit în valoare de 60.000 EUR, acordat pe o perioadă de 20 ani in conditiile unui avans de numai 10 % , DAE este de 6,26% si scade pana la numai 6%, in cazul in care clientul depune un avans de 15%.

Poate fi creditul de retail un concurent al creditelor catre stat ?

sorin iorga / 19 Mai 2011 ora 10:17
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 12:03
Bancile nu au abandonat niciodata piata clientelei de persoane fizice in favoarea creditelor acordate entitatilor publice. Nu putem discuta in termeni de concurenta intre cele doua segmente, pentru ca exista solutii adaptate si adaptabile pentru fiecare segment de piata in parte.

Care sunt conditiile minime pentru a accesa un imprumut imobiliar la banca dvs?

Stefan / 19 Mai 2011 ora 10:06
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 11:16
Oferta de credite imobiliare / ipotecare propusa de BRD este una dintre cele mai avantajoase si accesibile pe piata in acest moment. Astfel, conditiile minime pe care trebuie sa le indepliniti se refera la:
- varsta: cuprinsa intre 20 si 60 de ani
- avans : numai 10% din valoarea investitiei imobiliare (BRD este una dintre putinele banci care solicita acest nivel)
- venituri minime: echivalentul in lei a 400 EUR / pentru creditele in valuta sau 500 Lei / pentru creditele in Lei; acestea pot proveni din salarii, diurne, activitati independente, chirii, dividende, drepturi de autor s.a.m.d.
- garantii : imobilul care face obiectul creditului sau un alt imobil, pe numele dvs sau pe numele unei terte persoane

As vrea sa stiu cand si daca se va schimba mentalitatea bancilor ..??.. Sa ma explic: Am de gand sa achizitionez o casa care e in constructie (doar temelia turnata),cu terenul aferent si sa-mi deschid si o activitate (un atelier ). De ce nu se poate sa obtin un credit care sa fie garantat cu acea constructie..??.. Banii sa-i primesc in transe ,pe masura inaintarii in activitate .Oricum ,cand constructia va fi gata ,valoarea acesteia se ridica la cel putin de douaori valoarea imprumutului. Multumesc.

constantin / 19 Mai 2011 ora 09:49
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 12:33
Banca noastra ofera credite ipotecare pentru constructii de locuinte sau pentru sediul afacerii. Va asteptam la banca sau puteti apela 0800803803, serviciul nostru Vocalis pentru stabilirea unei intalniri la agentia aleasa de catre Dvs.

Exista suficient de multi potentiali clienti care au blocat accesul la un credit din cauza prezentei pe "lista neagra", ca urmare a intarzierii platii unor rate sau fiindca au fost girantii unor persoane care au intarziat plata unor rate. Ce masuri asiguratorii vor fi luate pentru a le permite accesarea unui credit?

DAN MOCREI / 19 Mai 2011 ora 09:22
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 12:23
Banca analizeaza de la caz la caz situatia clientului, decizia finala luindu-se functie de profilul acestuia si de situatia concreta care a determinat inregistrarea la Biroul de Credit.

Sunt foarte curios si nu am vazut asta in statistici: cui dau bancile credite in aceasta perioada? mai concret: ce s-a schimbat in profilul clientului? ce profil s-a conturat in ultimii ani de criza financiara?

carol / 19 Mai 2011 ora 09:09
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 11:12
In contextul economic actual, clientii au devenit mai responsabili si mai precauti in special in ceea ce priveste contractarea de noi credite. Cu toate acestea ei continua sa economiseasca sau sa apeleze la o finantare pentru realizarea proiectelor personale. Nu putem vorbi de un profil standard, avand in vedere faptul ca banca noastra incearca in permanenta sa se adapteze astfel incat sa putem raspunde asteptarilor unei categorii cat mai largi de clienti

Salut! A fost mai intensa activitatea de creditare in ultimele luni fata de anul trecut?

Nicoleta / 19 Mai 2011 ora 09:05
Oana DRAGOMIR Oana DRAGOMIR 19 Mai 2011 ora 11:51
Salut! Vorbind din prisma rezultatelor noastre, am inregistrat o crestere a activitatii de creditare fata de anul trecut sustinuta pe de o parte de faptul ca banca noastra a propus si continua sa propuna o oferta deosebit de competitiva si pe de alta parte prin faptul ca incercam in permananta sa raspundem si sa ne adaptam cerintelor clientilor. In acest sens am lansat campanii promotionale atractive pentru clienti dintre care le amintim pe cele mai recente:campania centrata pe creditele de refinantare Restart si oferta promotionala pentru credite imobiliare/ipotecare Casa BRD de 10.


Setari Cookie-uri