Nivelul profesional al ofiterilor din agentiile bancare este unul slab, subliniaza Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Isarescu a precizat ca nu stie cati din ofiterii din bancile din Dragasani stiu sa citeasca un bilant, desi se numesc bancheri.
“Cel putin in oraselul din care sunt, nu stiu cati dintre angajati stiu sa citeasca un bilant…si se numesc bancheri. Este clar ca domeniul a ajuns la o saturare. Unele banci au deja dificultati cu reteaua supradimentionata si nepregatita pentru altceva decat retail”, a declarat Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR ii indeamna pe bancheri sa isi indrepte activitatea mai mult catre firme si sa nu stea sa astepte reluarea consumului.

“De ce nu se stimuleaza consumul? Cum sa il stimulam cand necazul in care am ajuns a fost cauzat chiar de expansiunea consumului? Ne uitam la populatia bancabila si vedem ca dispare cand expansiunea este rapida. (…) Mesajul meu este ca bancile din Romania trebuie sa acorde mai multa importanta firmelor”, a adaugat guvernatorul BNR.

Isarescu a mai subliniat si necesitatea unui personal calificat si pregatit adecvat in sistemul bancar romanesc, un personal care “sa stie sa citeasca un biland de firma”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri