Arbitrul pensiilor a hotarat autorizarea societatii Aviva Pensii ca administrator de pensii private facultative (Pilonul III), la solicitarea companiei, care va prelua astfel si fondul Pensia Mea de la Aviva Asigurari de Viata.
Societatea Aviva Pensii a solicitat Comisiei de Supraveghere Sistemului de Pensii Private (CSSPP) autorizarea ca societate de administrare a fondurilor de pensii facultative in vederea preluarii in administrare a fondului de pensii Facultative Pensia Mea, administrat in prezent de Aviva Asigurari de Viata.

In prealabil a avut loc autorizarea preluarii administrarii Fondului de Pensii Facultative Pensia Mea de catre Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private de la Aviva Asigurari de Viata.

Operatiunea de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative (Pilonul III) de catre un administrator al unui fond de pensii administrat privat (Pilonul II) se supune prevederilor Normei nr. 8/2010 emisa de CSSPP in aplicarea Legilor de baza ale sistemului de pensii private.

Astfel, in conformitate cu regulile impuse de Norma nr. 8/2010, Aviva Asigurari de Viata va transmite, in scris tuturor participantilor la Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea notificarea privind procesul de preluare a administrarii acestuia de catre Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

In termen de 30 de zile calendaristice de la data informarii, participantii se vor putea transfera fara penalitati la orice alt fond de pensii facultative, daca nu sunt de acord cu preluarea administrarii fondului.

Prospectul schemei de pensii pentru Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea supus spre autorizare de catre Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private nu are schimbari semnificative fata de prospectul actual al fondului, modificarile referindu-se, in special, la denumirea si datele noului administrator.

Fondul de pensii private facultative Pensia Mea avea la sfarsitul lunii iunie un numar de peste 10.000 de clienti si active nete de peste 21 de milioane de lei, potrivit CSSPP.

In prezent, pe piata pensiilor facultative isi desfasoara activitatea un numar de 13 fonduri de pensii facultative si 10 administratori autorizati, supravegheati si controlati de catre CSSPP.

Conform ultimelor date disponibile, la finalul semestrului I 2011 a.c., in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 241.408 de participanti, iar activele nete acumulate insumau aproape 385,32 milioane lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri