Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 1,2 miliarde de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, pentru care a platit un randament in usoara crestere, de 6,76%, informeaza Mediafax.
Randamentul mediu urca la un nou maxim acceptat de Finante in ultimele patru luni pentru vanzarea de certificate pe un an. La 9 mai, Trezoreria a acceptat sa plateasca un randament de 6,89%.

Valoarea programata a licitatiei de luni a fost de 1,2 miliarde de lei, iar bancile au subscris titluri de 2,25 miliarde lei.

Randamentele la titlurile de stat platite de Ministerul Finantelor au crescut si in august fata de iulie, in special pentru imprumuturile pe termen scurt. In ultimele trei licitatii la care au fost acceptate oferte pentru certificate la un an, randamentele au crescut de la 6,19% la 6,64%.

Trezoreria a atras saptamana trecuta un miliard de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, la un randament de asemenea in crestere, de 6,73%.

Unii dealeri se astaptau la un randament in urcare fata de cel acceptat la licitatia precedenta, intrucat pe piata principala participantii erau pregatiti sa plateasca pentru astfel de titluri un randament de 6,8%.

Urmatoarea licitatie pentru vanzare de titluri de stat este programata joi, 15 septembrie, cand Finantele vor scoate la vanzare obligatiuni la trei ani, de 700 milioane lei.

Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute in septembrie 4,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat, dupa ce in august a atras 2,598 miliarde lei, cu mult sub valoarea programata, de 4 miliarde lei. Trezoreria va organiza sapte licitatii pentru vanzarea titlurilor, din care cea mai mare parte, atat ca numar, cat si ca valoare, vizeaza imprumuturile pe termen scurt, prin emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta de cel mult un an.

Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 39,04 miliarde lei si 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri