Moneda nationala a inregistrat oscilatii reduse in sesiunea interbancara de vineri, astfe ca la finalul zilei cotatiile se plasau usor sub 4,33 lei/euro, dupa o sedinta linistita si cu volume reduse de tranzactionare, informeaza Mediafax.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,3275 - 4,3300 lei/euro, aproape de nivelul de joi seara, cand euro era cotat la 4,3280 - 4,3300 lei.

La deschidere, euro era cotat in crestere, la 4,3360 - 4,3380 lei, leul corelandu-se cu valutele din regiune, care s-au depreciat masiv dupa inchiderea pietelor europene, cu aproape 1%.

Ulterior, valutele din regiune au preluat sentimentul pozitiv de pe bursele europene si au inceput sa se aprecieze, investitorii fiind increzatori ca liderii UE vor reusi pana miercuri sa ia decizii concrete privind solutionarea crizei datoriilor de stat din zona euro, care vor fi sustenabile politic.

Cotatiile leului au coborat si ele usor, dar variatiile au fost reduse. Minimul zilei a fost de 4,3270 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat vineri un curs de referinta cu 0,13 bani mai redus, de 4,3295 lei/euro.

Leul a continuat sa se deprecieze in raport cu dolarul american, iar cursul de referinta a urcat cu 0,69 bani, de la 3,1371 lei/dolar la 3,1440 lei/dolar.

Pentru francul elvetian, paritatea a crescut mai accentuat, cu 2,11 bani, de la 3,5015 lei/franc la 3,5226 lei/franc.

Dobanzile practicate de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au coborat de la 2,5 - 3% la 2,26 - 2,76%, pe fondul surplusului de lichiditate, intrucat duminica este sfarsitul perioadei de rezerva.

Randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au fost stabile, plasandu-se 5,74 - 6,24%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri