Diego De Gennaro (foto stanga) director general al companiei Fata Asigurari a demisionat din functie la inceputul aceste luni, in locul sau fiind numit, de catre consiliului de administratie al societatii, Bogdan Pirvu (foto dreapta), care detinuse functia de director general adjunct.
Astfel, Bogdan Pirvu a devenit director general al FATA Asigurari, ocupand pozitia ramasa vacanta prin aprobarea de catre actionariatul societatii a cererii de retragere a lui Diego De Gennaro din toate functiile detinute. Diego de Gennaro preluase conducerea companiei in luna iulie 2009, cand l-a inlocuit in functie pe Riccardo Montanari.

Bogdan Pirvu are o cariera de peste 12 ani in domeniul asigurarilor, fiind cunoscut pentru activitatea intensa desfasurata in domeniul asigurarilor agricole. Si-a inceput cariera in asigurari alaturi de Omniasig Asigurari Agricole, continuand in cadrul AGRAS, unde a ocupat functia de director general adjunct, pana in anul 2006, cand s-a alaturat companiei FATA Asigurari, in cadrul careia, din anul 2008, a ocupat pozitia de director general adjunct.

Odata cu schimbarea managementului, actionarii societatii au in vedere dezvoltarea ulterioara a companiei si consolidarea pozitiei in sectorul asigurarilor agricole din Romania, punand accent pe necesitatea crearii de valoare economica.

Societatea FATA Asigurari a fost fondata de FATA Assicurazioni Danni SpA, companie detinuta 100% de catre Generali Assicurazioni SpA, a treia companie ca marime la nivel mondial. FATA Assicurazioni Danni SpA a fost preluata de catre grupul Generali in anul 2000. In anul 2006 a fost achizitionat pachetul de actiuni de la societatea Global Asigurari si FATA Asigurari a inceput sa opereze pe piata asigurarilor din luna octombrie a aceluiasi an.

FATA Asigurari este o companie de asigurari dedicata unei clientele si unei piete de nisa, avand ca profil asigurarile agricole (culturi, animale, paduri) si asigurarile generale (cu exceptia RCA), oferind o gama de produse specializate pe o structura modulara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri