Un guvern tehnocrat poate avea o sustinere mai larga in Parlament si ar conduce, astfel, la diminuarea tensiunilor politice, insa, pentru piete, mai importanta este continuitatea de dupa alegeri, a precizat Juraj Kotian, co-head Macro/Fixed Income Research pentru ECE in cadrul Erste Group.
Acesta spune ca politica locala este influentata de catre presedintele Traian Basescu, care este un puternic sustinator al acordului cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana si, care, impreuna cu continuitatea consolidarii fiscale reprezinta cei mai importanti factori pentru piete.

„Si in trecut au existat unele remanieri in guvern, dar a existat totusi o continuitate. Demisia guvernului nu va influenta randamentele obligatiunilor emise de Romania, exceptie fiind cazul in care va exista o presiune puternica pe leu”, a explicat Juraj Kotian, la o discutie online despre raportul “Cine va cumpara obligatiunile emise de guvernele din ECE in 2012?”.

Emil Boc si-a dat astazi demisia din functia de prim-ministru al Romaniei, fiind la conducerea Executivului din decembrie 2008.

1. Preferati un premier tehnocrat sau politician?

2. Credeti ca Romania va intra intr-o noua criza politica?

3. Ar trebui ca viitorul premier sa fie economist?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri