Acestea au sediul pe net, dar ofera servicii la preturi mult mai mici dect bancile clasice. Swiss Ofshore Bank, Moneybookers, Bankinter sau SloGold - toate acestea sunt banci ca toate bancile, cu singurul amendament ca sediul lor nu este pe o strada anume ori n vreun turn luxos, ci pe Internet.
Sunt asa numitele banci virtuale, care lucreaza cu bani ct se poate de reali, amenintnd pozitia institutiilor clasice. Avantajul bancilor virtuale este acela ca, neavnd de ntretinut o structura stufoasa, au comisioanele la jumatate din cele ale bancilor clasice.

Mai mult, tranzactiile se fac din fotoliu, clientii nefiind ntmpinati de fata acra a vreunui functionar plictisit, ca sa nu mai spunem de faptul ca si tranzactiile au loc n timp real. Cu un singur click si la costuri mult mai mici dect cele clasice, poti trimite sau primi bani din toata lumea, sau face cumparaturi cu cardul. Bancile virtuale dau pna si credite sau carduri recunoscute universal. Totul e sa stii de existenta lor.

Cum sa trimiti virtual niste bani reali?

Exista cteva sute de banci virtuale n lume, dar foarte putine lucreaza cu Romnia. Una dintre ele este Moneybookers.com. Compania, un intermediar de plati aflat sub jurisdictia legilor din Marea Britanie, permite oricarui detinator de email sa faca plati online n timp real. Sistemul functioneaza aproape ca Western Union. Dupa ce te nregistrezi, primesti un cod de validare, dupa care esti admis n sistem.

Imediat dupa acceptare, esti autorizat sa trimiti online bani, n baza unor parole de acces (pentru securizarea tranzactiei). Comisioanele sunt la circa jumatate din nivelul celor bancare sau alte companiilor de transfer rapid.

Cei de la Moneybookers.com tin si o evidenta exacta a tuturor tranzactiilor clientilor, iar de ceva vreme ncoace au ncheiate parteneriate cu diverse magazine online, unde clientii beneficiaza de reduceri la plati.

Problema este ca banii se tranfera prin intermediul unui cont virtual, denumit depozit electronic de bani, in care trebuie sa ajunga banii nostri dintr-un card sau dintr-un cont bancar. Despre cat de sigura este aceasta procedura pentru fiecare dintre noi... Pe site-ul moneybookers scrie ca Banii dvs. sunt oricnd rambursai.

Prezint Moneybookers siguran?

Absolut, sustine comapania:

Moneybookers este nregistrat la Autoritatea Serviciilor Financiare (FSA) din Marea Britanie. Legislaia FSA menionez c Moneybookers trebuie s se supun ntregului set de obligaii cu privire la administrarea fondurilor, protecia consumatorului i prevenirea riscurilor.

Moneybookers este dezvoltat pe aceleai principii de securitate i performan ca i site-urile pentru serviciile bancare sau a celor de tranzacii bursiere online. Accesarea contului dvs., detaliile personale i toate tranzaciile de bani sunt securizate folosind tehnologia Secure Socket Layer (SSL) de criptare de nalt siguran de128 bii, certificat de VeriSign.

Moneybookers este nregistrat la TRUSTe Privacy Programme.
Cnd trimitei bani folosind Moneybookers, destinatarul nu va primi informaii financiare confideniale precum cele legate de cardul dvs. sau numrul contului bancar. n acest fel, nu trebuie s v temei c efectuai pli ctre persoane pe care nu le cunoatei.

Bancile virtuale ofera servicii ca orice alte banci

Majoritatea bancilor virtuale ofera servicii aproape identice cu cele ale bancilor reale. Ofera si carduri de debit sau credit sub sigle recunoscute (VISA sau Mastercard), pentru acestea fiind necesare doar copii dupa actele de identitate si dupa o factura de utilitati. La Swiss Ofshore Bank de pilda, deschiderea unui cont costa 300 USD, nefiind nevoie de constituirea un depozit minim. Pentru ctiva dolari poti primi chiar un card de debit sau de credit, folosibil oriunde n lume. La fel procedeaza si cteva banci virtuale franceze, care ofera credite de pna la 50.000 de euro pe card. E drept, asta n functie de datele pe care le oferi bancii.

Pe cnd vor aparea si n Romnia bancile virtuale?

Deocamdata, cei de la Moneybookers sunt singurii care au o varianta n limba romna a site-ului. Ceilalti au doar variante n limbile de circulatie internationala. Potrivit unor estimari neoficiale, numarul romnilor care lucreaza cu bancile virtuale se ridica la circa 2500, numarul lor urmnd sa creasca.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri