Piraeus Bank ar putea achizitiona ATEbank, in conditiile in care sectorul bancar elen trebuie sa se consolideze pentru a face fata crizei datoriilor, scrie Reuters.
Piraeus este prima banca care a confirmat oficial ca ar fi interesata de preluarea ATEbank, desi institutia de credit se mai afla in atentia National Bank of Greece si Eurobank.

Viitorul ATEbank a fost incert in ultimele luni, unele speculatii indicand faptul ca banca ar putea fi inchisa cu totul daca nu se gaseste un cumparator.

Creditorii Greciei au cerut statului elen, care detine 70% din ATEbank, sa restructureze institutia de credit, pentru ca tara, aflata in pragul falimentului, sa nu mai pompeze bani in banca.

Unele estimari arata ca banca ar avea nevoie de o injectie de capital de 4-5 miliarde euro pentru a continua sa-si desfasoare operatiunile.
“Grupul (Piraeus Bank –n.r.) vrea sa-si consolideze pozitia pe piata din Grecia. Totusi, trebuie sa asteptam sa vedem termenii tranzactiei si daca aceasta se va finaliza pana la urma”, a precizat Nikos Koskoletos, analist la Eurobank EFG Securities.

Totodata, ramane neclar daca Piraeus va dori sa cumpere toata banca sau doar activele sanatoase, este de parere Takis Zamanis, seful departamentului de trading de la Beta Securities.

ATEbank este prezenta si pe piata din Romania, prin subsidiara cu acelasi nume.

ATE Bank Romania a fost oficial scoasa la vanzare la finele anului trecut, cei interesati de cumpararea pachetului de 93,27% din actiunile bancii urmand sa depuna ofertele pana pe 16 ianuarie 2012.

Banca elena i-a angajat pe cei de la Deloitte pentru a intermedia vanzarea. Pana in prezent nu a fost comunicat niciun cumparator.

ATE Bank Romania a primit, la sfarsitul lunii aprilie, un imprumut subordonat in valoare de 24 milioane euro de la actionarul majoritar, ATE Bank Grecia, destinat asigurarii solvabilitatii si lichiditatii bancii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri