Anul care se termina a fost unul tumultos pentru bancherii romani, iar evenimentele din ultimele doua luni arata ca 2013 va fi si mai agitat pentru banci.
Anul 2012 a fost marcat de schimbari de management, BCR, BRD, Banca Transilvania, ING Bank sau Volksbank fiind doar cateva dintre institutiile de credit care si-au adus noi directori generali.

In acest an a intrat in vigoare si regulamentul BNR privind creditarea, menit sa tempereze gustul romanilor pentru imprumuturile in valuta. Deja doua banci, BCR si ING Bank, au anuntat ca vor oferi credite imobiliare numai in lei.

Daca in 2011, sistemul bancar a raportat o pierdere totala de peste 770 milioane lei, dupa primele sase luni ale acestui an, rezultatul negativ se ridica la 192 milioane lei. Ceea ce inseamna ca 2012 va fi inchis mai mult ca sigur pe pierdere.

Doar in primele sase luni ale anului, 3.700 de persoane au parasit sistemul bancar si peste 350 de unitati au fost inchise.

Dar, cireasa de pe tort a fost pusa la final de an, cand nume importante din banking, dar si notari, oameni de afaceri, inalti oficiali din Ministerul Economiei sau ANAF au fost adusi in fata instantei in dosare de frauda care insumeaza peste 100 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri