Johan Gabriels, fostul CEO al RBS Romania, a fost numit director general si presedinte al Directoratului Bancii Comerciale Carpatica (BCC).
Acesta a fost numit in functie de catre Consiliul de Supraveghere si isi va prelua atributiile de indata ce va fi autorizat de catre Banca Nationala a Romaniei.

Gabriels a fost presedinte si director general al RBS Romania din septembrie 2009 pana in primavara anului trecut, el activand anterior ca director financiar in cadrul grupului, in Amsterdam si Düsseldorf.

El si-a inceput cariera in 1981 la fosta companie de consultanta si audit Arthur Andersen. Ulterior, el a lucrat Eli Lilly (1985 - 1989), Mars (1989 - 1997), PepsiCo Franta, Benelux, Italia si Spania (CEO 1997 - 2000), Capital One ( CFO 2001 - 2005) si MasterCard (CFO Europe 2005-2006).

Din luna octombrie a anului trecut, Carpatica are un director general interimar, dupa ce Nicolae Surdu si-a incheiat mandatul de trei ani, interimatul fiind asigurat de Ion Dobrica, director general adjunct al bancii.

“Ne bucuram ca Johan Gabriels s-a alaturat echipei noastre si asteptam cu interes inceperea colaborarii pentru dezvoltarea proiectelor prevazute prin strategia bancii. Intr-un mediu economic volatil, Carpatica a incheiat anul 2012 cu rezultate pozitive. Anul 2013 va aduce noi provocari la nivelul economiei nationale si mondiale, dar in actuala componenta suntem increzatori ca le putem depasi. Ne incredem in profesionalismul conducerii executive a bancii, Consiliul de Supraveghere acordand tot suportul pentru indeplinirea obiectivelor propuse” a declarat Nicolae Petria, presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCC.

Sursa foto: Foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri