Surpriza la Carpatica: Carabulea il pune sef pe fostul presedinte al RBS

Omul de afaceri Ilie Carabulea il va numi la conducerea Bancii Comerciale Carpatica (BCC) pe fostul presedinte al RBS Romania Johan Gabriels, care va fi anuntat ca nou director general al bancii cel mai probabil saptamana viitoare, au declarat surse bancare, potrivit Mediafax.

Carabulea nu a dorit sa comenteze informatia.

Negocierile au fost finalizate la sfarsitul anului trecut, dar omul de afaceri a refuzat in repetate randuri sa confirme intelegerea.
Gabriels a fost presedinte si director general al RBS Romania din septembrie 2009 pana in primavara acestui an, el activand anterior ca director financiar in cadrul grupului, in Amsterdam si Düsseldorf.

Absolvent de MBA la Solvay Business School, Gabriels si-a inceput cariera in 1981 la fosta companie de consultanta si audit Arthur Andersen. Ulterior, el a lucrat Eli Lilly (1985 - 1989), Mars (1989 - 1997), PepsiCo Franta, Benelux, Italia si Spania (CEO 1997 - 2000), Capital One ( CFO 2001 - 2005) si MasterCard (CFO Europe 2005-2006).

Din luna octombrie a anului trecut, Carpatica are un director general interimar, dupa ce Nicolae Surdu si-a incheiat mandatul de trei ani. Interimatul este asigurat de Ion Dobrica, director executiv al diviziei Controlling si Trezorerie.

Carabulea nu i-a prelungit mandatul nici directorului general adjunct George Ciobanasu, al carui mandat a expirat in octombrie.

Magdalena Manea, fost vicepresedinte la RBS Bank Romania, a fost aleasa in luna decembrie membru in Consiliul de Supraveghere al Bancii Carpatica, pozitie ramasa vacanta dupa demisia lui Ilie Carabulea, care detine controlul bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri