Allianz-Tiriac Asigurari i-a numit pe Cristian Ionescu in functia de director operatiuni (Chief Operations Officer - COO) si pe Liliana Stefenel in calitate de director economic financiar (Chief Financial Officer – CFO), incepand cu 1 mai anul curent.
Cristian Ionescuva avea atributii de coordonare a ariilor operationale ale companiei, respectiv diviziile daune, tehnologia informatiei (IT) si operatiunile de tip back-office privind managementul politelor si al intermediarilor, in timp ce Liliana Stefenel va coordona structurile de contabilitate, control financiar, investitii si managementul riscului.

Cu o experienta de 15 ani in asigurari, Cristian Ionescu lucreaza in cadrul Allianz-Tiriac din anul 2001. Timp de mai mult de 10 ani, pana in anul 2011, Ionescu a condus Divizia Control Financiar, pentru ca, in intervalul 2011-2013 sa ocupe functia de director economic financiar (CFO).

Liliana Stefenel lucreaza in domeniul asigurarilor din anul 1998, exclusiv in cadrul Allianz-Tiriac, in aria financiar-contabilitate. Dupa 5 ani petrecuti in sucursala Allianz-Tiriac Sibiu, Stefenel a fost promovata, mai intai, in functia de director economic regional (regiunea Vest), pentru ca, in perioada 2006 - 2013 sa coordoneze activitatile contabile consolidate ale Allianz-Tiriac Asigurari, din pozitia de director al Diviziei Contabilitate.

Primele brute subscrise de grupul german Allianz in Romania au scazut anul trecut cu 4,2%, de la 213 milioane de euro in 2011 la 204 milioane de euro, dupa declinul incasarilor pe asigurari generale.

Pe asigurari generale, primele brute au scazut de la 191 milioane de euro la 181 milioane de euro, in timp ce pe asigurari de viata si sanatate au avansat in intervalul analizat de la 22 milioane de euro la 23 milioane de euro, potrivit datelor anuntate de grupul german Allianz, cel mai mare asigurator european.

Valoarea primelor nete obtinute de grup in Romania a coborat de la 180 de milioane de euro in 2011 la 156 milioane de euro anul trecut, ca urmare a declinului pe asigurari generale de la 168 milioane de euro la 143 milioane de euro.

Asigurarile de viata si sanatate au generat prime nete de 13 milioane de euro anul trecut, fata de 12 milioane de euro in anul precedent.

Profitul operational a scazut de trei ori in intervalul analizat, la 1 milion de euro. Activitatile de asigurari generale au incheiat anul trecut pe zero, fata de 1 milion de euro profit in 2011, in timp ce la nivelul segmentului de viata si sanatate castigul s-a injumatatit la 1 milion de euro.

In trimestrul al patrulea, primele brute au coborat la 52 milioane de euro, de la 54 milioane de euro in perioada similara a anului 2011. Pe asigurari generale, Allianz a inregistrat in Romania o scadere de 3 milioane de euro, la 46 milioane de euro, in timp ce operatiunile de viata si sanatate au urcat cu 1 milion de euro, la 6 milioane de euro.

Primele nete au scazut de la 37 milioane de euro in ultimele trei luni ale anului trecut, de la 41 milioane de euro in acelasi interval al anului precedent. Asigurarile generale au adus Allianz prime nete de 34 milioane de euro, in declin cu 4 milioane de euro, iar cele de viata si sanatate au stagnat la 3 milioane de euro.

Allianz a raportat o pierdere operationala de 2 milioane de euro pentru activitatile din Romania, fata de profit de 1 milion de euro in ultimele trei luni din 2011. Rezultatul negativ se datoreaza integral asigurarilor generale, care au incheiat trimestrul al patrulea al anului precedent pe zero.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri