Rand Refinery, cel mai mare producator de aur din lume, si-a anuntat recent intrarea pe piata din Romania prin intermediul distribuitorului unic Aurom Investment. Chiar daca Aurom isi propune sa distribuie aurul sud-african si catre bancile din piata care ar fi interesate sa il redistribuie, clientii persoane fizice sau firme pot cumpara in mod direct lingouri de la firma cu sediul in Bucuresti la preturi mai bune decat la ghiseurile bancilor.

BCR vinde aur fizic emis de monetaria statului austriac, in timp ce Piraeus Bank, a doua banca din piata care ofera serviciul de vanzare de aur fizic, aduce aurul de la Credit Suisse, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din lume in ceea ce priveste lingourile de aur.

Firma din Romania oferea deja monede si lingouri prelucrate de Monetaria Romana, iar preturile pentru brandul international, conform site-ului Aurom, sunt similare cu cele ale aurului romanesc.

Rand Refinery a fost creata 1920, in Africa de Sud, de catre Ministerul Minelor, cu scopul de a rafina aurul din minele nationale, "rand" fiind si denumirea monedei nationale sud-africane. Compania a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur de la infiintare, ceea ce reprezinta 30% din cantitatea totala de aur rafinata in lume pana in prezent.

Atat lingourile Rand Refinery, cat si cele ale monetariilor din Romania, Austria sau cele provenite de la Credit Suisse, au o puritate de 999,9% la 24 de carate.

WALL-STREET.RO va prezinta mai jos cotatiile aurului, din 7 februarie, prelucrat sub forma de lingouri si distribuit de BCR, Piraeus Bank si Aurom.

1. Intentionati sa faceti o investitie in aur in acest an?

2. Considerati aurul o investitie sigura in actualul context economic?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri