Actionarii societatii de administrare a investitiilor Certinvest au decis majorarea capitalului social al societatii cu 0,75 milioane lei (0,21 milioane euro) si modificarea valorii nominale a actiunilor societatii, de la 2,085 la 2,09 lei. Majorarea de capital a fost facuta printr-o subscriere in valoare de 0,74 milioane lei a actionarului Romanian American Enterprise Fund (RAEF), precum si prin incorporarea in capitalul social al Certinvest a sumei de 2.408 lei din rezervele societatii, altele decat rezervele legale, se mai spune in Monitorul Oficial.

Ca urmare a majorarii de capital social efectuate, capitalul social al societatii este de 1,75 milioane lei (aproape 0,50 milioane euro), din care 0,85 milioane lei si 0,28 milioane dolari.

Structura actionariatului Certinvest este: RAEF (90,4223%), Eugen Voicu (9,2956%), Maricel Cucoanes (0,1086%), Mircea Tufescu (0,1001%), Doina Voicu (0,0419%), Liviu Muja (0,0014%) si Ionela Hidan (0,0301%).

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest intentioneaza sa intre pe piata pensiilor private din Romania imediat dupa lansarea acesteia, printr-o investitie de 2 - 2,5 milioane euro, declara, pe data de 18 iulie 2006, pentru NewsIn, directorul general al Certinvest, Eugen Voicu.

"Din motive diverse, pentru moment, nu va pot spune mai multe despre intentiile noastre in aceasta privinta", a declarat pentru NewsIn Eugen Voicu. Certinvest face parte din grupul Fondul American de Investitii (RAEF), care are participatii semnificative la mai multe companii romanesti, printre care: Domo (retea de electronice si electrocasnice), Policolor (vopseluri), Rolast (producator de cauciuc), Comtel (retea hoteliera) si Titan Mar (prelucrarea marmurei).

Grupul mai este actionar majoritar la Motoractive (leasing), Estima Finance - Ralfi (credite de consum) si Domenia Credit (credite ipotecare), dar intentioneaza sa-si vanda pachetele majoritare la aceste companii pentru 140 milioane de euro catre gigantul industrial General Electric, tranzactia fiind negociata in luna mai.RAEF este actionar majoritar la Certinvest din anul 2004 si a fost infiintat in 1995 ca o corporatie privata pentru investitii in Romania, de catre Congresul SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri